God tirsdag herlige dere, og velkommen til ukens første oppskrift fra meg 🙂
Jeg har tidligere delt oppskriften på koreanske sjømat pannekaker, også kalt Haemul Panjeon. I dag får dere en ny og enda enklere versjon med litt andre ingredienser av denne. Disse er mindre og tykkere, noe som gjør at du får en god munnfull av sjømat ved hver eneste bit 🙂
Disse er super sprø, og jeg elsker de ulike konsistensene som gjør disse så tilfredstillende å spise. Disse må du bare teste om du er glad i sjømat, eller har lyst til å teste noe eksotisk og spennende 🙂
ingredienser for 12-14 pannekaker
200 g scampi i små terninger
200 g blekksprut i små terninger
4 hakket vårløk
1/2 gulrot i små terninger
1 egg
100 g mel
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 ts pepper
1/4 ts sukker
1 dl vann
1 ts sesamolje
1/2 ss fiskesaus
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE:



Start med å blande scampi, bleksprut, vårløk og gulrøtter i en bolle. Deretter kombinerer du mel, potetmel, bakepulver, hvitløkspulver, pepper og sukker i en annen bolle. Tilsett dette sammen med sjømaten og bland godt.



Deretter tilsetter du vann, sesamolje og fiskesaus i røren og blander godt. Varm deretter en panne med noen spiseskjeer matolje på medium høy varme.



Stek i et par minutter på hver side, til de blir sprø og gyllenbrune.



Når du snur dem første gangen, bruk stekespaden for å presse pannekakene ned, slik at bunnen blir flat og jevn.



Server disse gjerne med koreanske syltet løk for en ordentlig god smakskombinasjon 🙂 Ellers er de supergode med soyasaus også!
TIPS:
- Disse kan stekes på forhånd, og varmes opp igjen med litt olje rett før servering. De blir fortsatt sprø da.
- Du kan lage røren kvelden før, og oppbevares i kjøleskapet.
- Du kan også lage store pannekaker om du ønsker det, i likhet med denne. Disse to inneholder ulike meltyper, så konsistensen er noe ulik.
Ta også en titt på andre koreanske oppskrifter her 🙂
Håper dere vil teste disse nydelige pannekakene her, og ønsker dere en riktig fin tirsdag videre,
Klem TuTu