Pannestekte Triangle Dumplings

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å dele dumplings-oppskrifter med dere. Disse små herlighetene er ren glede å lage, og ekstra gøy når de kommer i så mange ulike former og fyll. Så da er det bare å teste seg frem og prøve nye idéer hele tiden 🙂

I dag har jeg prøvd meg på triangle dumplings, som jeg har pannestekt for ekstra sprøhet. Disse er fylt med svin og scampi, og må være min aller favoritt dumplings-oppskrift på bloggen hittil! Jeg har også filmet hele prosessen, for dere som foretrekker step-by-step video 🙂

ingredienser til ca.26 stk

  • 400 g svine kjøttdeig

  • 10 scampi i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 2 ts kinesisk light soyasaus

  • 1 ½ ts bakepulver

  • 1 ½ ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • ½  ts hvit pepper

  • ½ ts salt

  • TILBEHØR
  • Gyoza/dumplings wrapping

  • Matolje til steking

  • 2 dl kokende vann

  • 1 ss sesamolje

FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk alt_asiatisk på instagram 🙂

Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Legg ca. 1 ss med fyll midt på arket, og prøv å forme en trekant av fyllet. Ta litt vann rundt hele den ytterste kanten.
  2. Klyp endene på den øverste kanten sammen, og langs nedover til du har dekket halvparten av fyllet.
  3. Løft dere arket som er nærmest deg opp mot midten, og se at alle sidene er like store.
  4. Klem alle sidene godt sammen.

Voila! Er de ikke super fine? 🙂

STEKING:

  1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1-2 ss matolje. Legg ca. halvparten av dumplingsene inn av gangen. Stekes til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
  2. Hell inn ca. 2 dl kokende vann i stekepannen. Vannet bør dekke minst 1 cm av dumplingsene. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og stek i ca. 10-12 minutter, eller til vannet er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis. 
  3. Ta av lokket når pannen nesten er tom for vann. La vannet fordampe til pannen er nesten helt tørr.
  4. Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til, til bunnen blir crispy som på bildet.

Da er det bare å servere disse med litt soyasaus og chiliolje. Jeg elsker å ha litt kinesisk eddik oppi for ekstra syre 🙂

Det ytterste laget sprø og god, og fyllet er søt og smakfull! Disse er i mine øyner de perfekte dumplingsene 🙂

TIPS:

  • Du kan fint lage fyllet opptil 2 dager før. Har du noe fyll eller dumplings til overs kan de fryses ned.
  • Her har jeg brukt japanske Gyoza ark som du finner i frysedisken fra asiatiske matbutikker 🙂
  • Du kan også bruke f.eks. kyllingkjøttdeig, eller bare svin/reker.
  • Har du lyst på andre dumplings oppskrifter? Ta en titt på samlingen her! Og for andre kinesiske oppskrifter her 🙂

Håper dere vil teste disse nydelige dumplingsene her, og ta gjerne en titt på Instagram og Facebook for step-by-step kl.14.30 i dag 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*