Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å dele dumplings-oppskrifter med dere. Disse små herlighetene er ren glede å lage, og ekstra gøy når de kommer i så mange ulike former og fyll. Så da er det bare å teste seg frem og prøve nye idéer hele tiden 🙂
I dag har jeg prøvd meg på triangle dumplings, som jeg har pannestekt for ekstra sprøhet. Disse er fylt med svin og scampi, og må være min aller favoritt dumplings-oppskrift på bloggen hittil! Jeg har også filmet hele prosessen, for dere som foretrekker step-by-step video 🙂
ingredienser til ca.26 stk
400 g svine kjøttdeig
10 scampi i små terninger
1 hakket vårløk
1 ss maisenna
1 ss vann
2 ts kinesisk light soyasaus
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts sesamolje
1 ts sukker
½ ts hvit pepper
½ ts salt
- TILBEHØR
Gyoza/dumplings wrapping
Matolje til steking
2 dl kokende vann
1 ss sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk alt_asiatisk på instagram 🙂
Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.
HVORDAN WRAPPER VI?
- Legg ca. 1 ss med fyll midt på arket, og prøv å forme en trekant av fyllet. Ta litt vann rundt hele den ytterste kanten.
- Klyp endene på den øverste kanten sammen, og langs nedover til du har dekket halvparten av fyllet.
- Løft dere arket som er nærmest deg opp mot midten, og se at alle sidene er like store.
- Klem alle sidene godt sammen.
Voila! Er de ikke super fine? 🙂
STEKING:
- Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1-2 ss matolje. Legg ca. halvparten av dumplingsene inn av gangen. Stekes til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
- Hell inn ca. 2 dl kokende vann i stekepannen. Vannet bør dekke minst 1 cm av dumplingsene. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og stek i ca. 10-12 minutter, eller til vannet er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis.
- Ta av lokket når pannen nesten er tom for vann. La vannet fordampe til pannen er nesten helt tørr.
- Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til, til bunnen blir crispy som på bildet.
Da er det bare å servere disse med litt soyasaus og chiliolje. Jeg elsker å ha litt kinesisk eddik oppi for ekstra syre 🙂
Det ytterste laget sprø og god, og fyllet er søt og smakfull! Disse er i mine øyner de perfekte dumplingsene 🙂
TIPS:
- Du kan fint lage fyllet opptil 2 dager før. Har du noe fyll eller dumplings til overs kan de fryses ned.
- Her har jeg brukt japanske Gyoza ark som du finner i frysedisken fra asiatiske matbutikker 🙂
- Du kan også bruke f.eks. kyllingkjøttdeig, eller bare svin/reker.
- Har du lyst på andre dumplings oppskrifter? Ta en titt på samlingen her! Og for andre kinesiske oppskrifter her 🙂
Håper dere vil teste disse nydelige dumplingsene her, og ta gjerne en titt på Instagram og Facebook for step-by-step kl.14.30 i dag 🙂
Klem TuTu