Kylling Satay Med Peanøttsaus Og Frisk Salat

God tirsdag fine dere 🙂

Nå er det en stund siden jeg har delt en grillspyd oppskrift, og i helgen lagde vi en nydelig kyllingsatay som jeg har gledet meg til å dele med dere 🙂 Dette er min andre satay oppskrift, der hovedforskjellen er den friske ananas og granateple salaten som gjør retten enda mer komplett 🙂

Jeg elsker at man kan få så mye smak på så kort tid med denne retten. Ikke minst er peanøttsaus blant mine favoritt sauser, så det er et stort pluss at disse grillspydene passer så godt sammen med den deilige sausen 🙂

Ingredienser til 12-15 spyd

  • KYLLING SATAY
  • 3 kyllingbryst

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss limejuice

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ½ ts curry/karri

  • ½ – 1 ts gurkemeie

  • PEANØTTSAUS
  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 2 ½ ss peanøttsmør

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts hoisinsaus

  • 1 ts lime

  • 1 ts Sriracha

  • 1 ts sesamolje

  • 1 dl vann

  • SALAT
  • 1/2 ananas

  • 1/2 granateple

  • Koriander

  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele hvert kyllingbryst i 4 -5 strimler på langs. Noen biter vil være større og tykkere enn andre, men det gjør ingenting 🙂 Videre legger du kyllingen i en bolle sammen med alle ingrediensene i marinade-listen over. Bruk gjerne hansker for å gni marinaden godt inn i kyllingen. Marineres i minst 30 minutter i kjøleskapet.

Deretter kan du lage peanøttsausen ved å frese hvitløken med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør. La smøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker, hoisinsaus og vann. Ha helt til slutt i sesamolje, og smak til med lime, sriracha.

For denne enkle salaten kan du kutte ananasen i små biter, og bland deretter inn granateple, hakket koriander og smak til med litt salt og pepper (les tips).

Tre deretter kyllingen på spyd. Disse er best på grillen, men jeg syns de er kjempegode om du bruker stekepannen også.

Stek disse på medium høy varme i ca. 2-3 minutter på hver side, ut i fra tykkelsen. Anbefales å steke de med samme tykkelsene samtidig 🙂

Da er det bare å servere disse nydelige spydene med peanøttsaus og salaten vi har laget! Kjempegodt med ris eller risnudler om du ønsker å bli ekstra mett 🙂

TIPS:

  • Her har jeg brukt crunchy (grov) peanøttsaus, men du kan også bruke creamy versjonen hvis du foretrekker det.
  • Sriracha er asiatisk chilisaus. Dette kan også kjøpes fra f.eks. Kiwi/Meny ved asiatisk avdeling.
  • Min granateple var super syrlig, men dersom din er søt, kan du gjerne ha litt limejuice oppi salaten.

Ta en titt her for andre grillspyd oppskrifter, og her for flere retter fra thai kjøkkenet 🙂

I morgen kommer det forresten en super kjent take-away rett, og håper dere vil komme innom for å sjekke ut 🙂 Har dere noen spørsmål er det bare å stille meg direkte på Instagram eller Facebook, ettersom vi holder på å fikse kommentarfeltet 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*