Hoisin duck/and, var en rett pappa og mamma bestilte mye av hver gang vi besøkte den lokale kinesiske restauranten da jeg var liten. Nå husker jeg ikke eksakt navnet på retten, men smakene sitter fortsatt godt i minneboksen 🙂
Jeg husker fortsatt det sprø kinnet, de spennende konsistensene på grønnsakene, og den smaksrike hoisinsausen som passet perfekt med nykokt ris. Mamma blandet alltid alle ingrediensene godt sammen med risen slik at jeg lettere kunne spise med en skje, og det var den beste smakskombinasjonen jeg kunne få 🙂
I dag har jeg laget min egen vri, og denne tar deg kun rundt 30 minutter å lage!
INGREDIENSER TIL 4 PORSJONER
800 g andebryst (ferdig roasted)
540 g strimlet bambus
1/2 purreløk i skiver
1 pk bønnespire
4 sjampinjonger i skriver
1 fed hakket hvitløk
1 ss oystersaus
1/2 ts salt
Matolje til steking
- SAUS
1 dl hoisinsaus
1 dl vann
1 ss soyasaus
1ss oyster saus
1 ts honning
1 ts sesamolje
2 fed finhakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under. Legg deretter andebrystene i ovnen i ca. 10-12 minutter, før du bytter til grillelementet i ca. 5-7 minutter (les tips).
Deretter lager du hoisinsausen ved å frese hvitløk sammen med matolje i noen minutter på medium høy varme. Tilsett deretter alle ingrediensene til sausen, bortsett fra vannet. Rør godt, og senk varmen ned til lav. Da kan du tilsette vannet og rør i et par minutter til sausen tykner noe, ca. 3-5 minutter.
Videre steker vi grønnsakene ved å varme litt matolje i en stekepanne sammen med hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, tilsetter du bambus og sopp. Stek i et par minutter før du legger oppi purre og bønnespirer. Smak til med 1 ss oystersaus og 1/2 ts salt.
Da er det bare å ta anden ut av ovnen, og del den opp i litt tykke strimler.
Legg først et lag med grønnsaker, litt saus, og opp til slutt med anden og enda litt mer saus 🙂 Perfekt sammen med nykokt ris!
TIPS:
- Strimlet bambus er kjøpt fra asiatisk matbutikk, men du kan fint bruke bambus skiver fra f.eks. Kiwi/Meny også.
- Roasted ducked kan kjøpes fra frysedisken på asiatiske matbutikker. Denne er er ferdig krydret, men du kan fint bruke vanlig andebryst også. Reguler da steketiden på anden. Denne sausen gir veldig mye smak og man trenger derfor ikke å krydre anden mye før steking.
- Pass også på anden underveis, ettersom roasted duck kommer fra ulike merker og tykkelse.
- Jeg har brukt kinesiske soyasaus og hoisinsaus for en autentisk smak.
For flere take-away retter, ta en titt her, og andre oppskrifter fra det kinesiske kjøkkenet, her 🙂
Håper dere vil teste denne smakfulle hoisin anden! Tagg meg gjerne på Instagram dersom dere tester mine oppskrifter, det er alltid så stas å se 🙂
Klem TuTu