Kinesisk Hoisin And Med Grønnsaker

Hoisin duck/and, var en rett pappa og mamma bestilte mye av hver gang vi besøkte den lokale kinesiske restauranten da jeg var liten. Nå husker jeg ikke eksakt navnet på retten, men smakene sitter fortsatt godt i minneboksen 🙂

Jeg husker fortsatt det sprø kinnet, de spennende konsistensene på grønnsakene, og den smaksrike hoisinsausen som passet perfekt med nykokt ris. Mamma blandet alltid alle ingrediensene godt sammen med risen slik at jeg lettere kunne spise med en skje, og det var den beste smakskombinasjonen jeg kunne få 🙂

I dag har jeg laget min egen vri, og denne tar deg kun rundt 30 minutter å lage!

INGREDIENSER TIL 4 PORSJONER

 • 800 g andebryst (ferdig roasted)

 • 540 g strimlet bambus

 • 1/2 purreløk i skiver

 • 1 pk bønnespire

 • 4 sjampinjonger i skriver

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1 ss oystersaus

 • 1/2 ts salt

 • Matolje til steking

 • SAUS
 • 1 dl hoisinsaus

 • 1 dl vann

 • 1 ss soyasaus

 • 1ss oyster saus

 • 1 ts honning

 • 1 ts sesamolje

 • 2 fed finhakket hvitløk

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under. Legg deretter andebrystene i ovnen i ca. 10-12 minutter, før du bytter til grillelementet i ca. 5-7 minutter (les tips). 

Deretter lager du hoisinsausen ved å frese hvitløk sammen med matolje i noen minutter på medium høy varme. Tilsett deretter alle ingrediensene til sausen, bortsett fra vannet. Rør godt, og senk varmen ned til lav. Da kan du tilsette vannet og rør i et par minutter til sausen tykner noe, ca. 3-5 minutter.

Videre steker vi grønnsakene ved å varme litt matolje i en stekepanne sammen med hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, tilsetter du bambus og sopp. Stek i et par minutter før du legger oppi purre og bønnespirer. Smak til med 1 ss oystersaus og 1/2 ts salt.

Da er det bare å ta anden ut av ovnen, og del den opp i litt tykke strimler.

Legg først et lag med grønnsaker, litt saus, og opp til slutt med anden og enda litt mer saus 🙂 Perfekt sammen med nykokt ris!

TIPS:

 • Strimlet bambus er kjøpt fra asiatisk matbutikk, men du kan fint bruke bambus skiver fra f.eks. Kiwi/Meny også.
 • Roasted ducked kan kjøpes fra frysedisken på asiatiske matbutikker. Denne er er ferdig krydret, men du kan fint bruke vanlig andebryst også. Reguler da steketiden på anden. Denne sausen gir veldig mye smak og man trenger derfor ikke å krydre anden mye før steking.
 • Pass også på anden underveis, ettersom roasted duck kommer fra ulike merker og tykkelse.
 • Jeg har brukt kinesiske soyasaus og hoisinsaus for en autentisk smak.

For flere take-away retter, ta en titt her, og andre oppskrifter fra det kinesiske kjøkkenet, her 🙂

Håper dere vil teste denne smakfulle hoisin anden! Tagg meg gjerne på Instagram dersom dere tester mine oppskrifter, det er alltid så stas å se 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊