Koreanske Kimchi Dumplings

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å dele dumplings-oppskrifter her på bloggen 🙂 Jeg elsker hele prosessen å lage dem, og ikke minst se hvor fine resultatet blir! I dag deler jeg oppskriften på koreanske kimchi dumplings, eller kimchi mandu som de heter på koreansk, med dere. De er smakfulle, saftige, sunne og super enkle å lage 🙂

ingredienser til 23-25 dumplings

  • 200 g svinekjøttdeig

  • 100 g hakket kimchi

  • 50 g hakket firm tofu

  • 25 g hakket gressløk

  • ½ ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • ½ – 1 ts sukker

  • Dumplings ark til wrapping

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere kjøttdeig, kimchi, tofu og gressløk i en bolle. Når du har fått kombinert alle ingrediensene, tilsetter du soysaus, sesamolje og sukker. La fyllet marineres i minst 20 minutter. 

HVORDAN WRAPPER VI?

1. Legg ca. 1 ts med fyll på et dumplings-ark. Ta litt vann rundt kanten på halve arket. 
2. Brett arket sammen og krem kantene godt slik at fyllet ikke kommer ut. 
3. Ta tak i kantene og prøv å form dumplingsen som en tortellini. 
4.Ta litt vann på en ene kanten, og lim den andre kanten oppå. Press godt sammen slik at de ikke slipper opp under dampingen. 

Voila! Jeg elsker å lage disse! Så runde og søte 🙂 

Da er det bare å steame dem i ca. 15-18 minutter. Jeg brukte bambus steamer. 

Serveres med soysaus med litt sesamolje, og gjerne chiliflakes hvis du har det:)

TIPS:

  • Jeg har brukt hjemmelaget kimchi, men dere kan også kjøpe fersk kimchi i pose, eller kimchi i boks fra asiatiske matbutikker også.
  • Du kan også bruke kjøttdeig av biff, svin eller vegetar også.
  • Hvor lenge kimchien har fermentert, avgjør også hvor syrlig den er. Det kan være smart å smake på din kimchi først, og deretter justere mengde sukker etter hvor sur din kimchi er.
  • Jeg har brukt dumplings-ark som er litt tykkere enn vanlig Gyoza-ark jeg tidligere har brukt. Dersom du bruker Gyoza-ark, kan du justere koke-tiden til mellom 10 og 12 minutter.

Ta en titt her for andre dumplings oppskrifter, og her for flere koreanske retter 🙂

Tusen takk for at dere tagger meg på Instagram når dere tester oppskriftene mine 🙂 Dere er virkelig super dyktige! Håper dere vil teste disse super gode dumplingsene her!
Ønsker dere en riktig fin fredag, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*