Innbakt Kylling I Appelsin Saus

God torsdag fine dere 🙂

Jeg elsker å dele klassiske take-away retter med dere, og det er like hyggelig hver gang dere tester disse rettene. I dag deler jeg min versjon av den populære retten, Orange Chicken, og har selvfølgelig filmet hele prosessen som kommer på Instagram høydepunkter kl.15.00 i dag 🙂

Denne retten har en perfekt balanse mellom det syrlige, søte og salte, og går helt nydelig sammen med nykokt ris! Jeg elsker det sprø frityrstekte laget på utsiden, samt. det møre og myke kjøttet på innsiden. Bli med å lage denne retten i dag!

ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g Kyllinglår filet

  • 75 g mel

  • 45 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 eggehvite

  • Matolje til frityrsteking

  • APPELSINSAUS
  • Ca. 100 ml fersk appelsinjuice

  • 75 ml soyasaus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss eddik

  • 2 ss sukker

  • 2 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • TIL Å TYKNE SAUSEN
  • 2 ss maisenna

  • 2 ss vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

Start med dele hver kyllinglår i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 4-5 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter kombinerer du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med sammen med kyllingen.

Deretter frityrsteker du kyllingen i en del matolje på medium høy varme, i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Legg de over på en rist mens du lager sausen.

I mellomtiden kan du blande alle ingrediensene til appelsinsausen i en bolle. Smak gjerne om du ønsker mer sukker eller honning, etter hvor søt eller syrlig appelsinen er.

Varm en stekepanne på medium høy varme og tilsett sausen. I det sausen begynner å koke, skrur du ned varmen til lav. Bland sammen 2 ss maisenna og 2 ss vann, og tilsett dette i sausen. La sausen tykne rolig, og legg kyllingen oppi når du er fornøyd med konsistensen på sausen. Jeg foretrekker en litt sticky saus, og sier den er klar når sausen rolig trekker seg tilbake når jeg lager en skille i midten av pannen.

Bland kyllingen og sausen godt sammen, så er det klar til å nytes sammen med nykokt ris 🙂

TIPS:

  • Jeg foretrekker å bruke ferske appelsiner for å gi en god og frisk smak til retten, men du kan også bruke appelsinjuice om ønskelig.
  • Smak derfor til med sukker eller honning etter hvor søt eller syrlig juicen er.
  • Du kan også bruke f.eks. svinekjøtt eller andre proteiner til denne retten.

Ta en titt her for andre take-away retter, og andre kinesiske retter her 🙂

Følg med gjerne på Instagram eller Facebook step-by-step og andre nyheter! Håper retten faller i smak,
Klem TuTu

10
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Britt Inger
Guest
Britt Inger

Hvordan damper du fisken? Ser ut som at du setter tallerkenen oppi en veldig stor kjele med rist i bunnen? Er det andre måter å gjøre det på hvis man ikke har så stor kjele? Jeg har sånn rist til å dampe grønnsaker på, men da vil kanskje fiske falle fra hverandre når den tas opp fra risten? 🤔

Liv Marit
Guest
Liv Marit

Får du kjøpt frosne bao i vanlig butikk? Eller må man gå i en asiatisk?

Charlotte
Guest
Charlotte

Har prøvd denne retten, helt Nyyydelig😍😋

Siri Ådalen
Guest
Siri Ådalen

Hei! Hvor mye olje bruker du til vårløksoljen?

Inger-Lise
Guest
Inger-Lise

Hei hva type eddik bruker du 😊