Innbakt Kylling I Appelsin Saus

God torsdag fine dere 🙂

Jeg elsker å dele klassiske take-away retter med dere, og det er like hyggelig hver gang dere tester disse rettene. I dag deler jeg min versjon av den populære retten, Orange Chicken, og har selvfølgelig filmet hele prosessen som kommer på Instagram høydepunkter kl.15.00 i dag 🙂

Denne retten har en perfekt balanse mellom det syrlige, søte og salte, og går helt nydelig sammen med nykokt ris! Jeg elsker det sprø frityrstekte laget på utsiden, samt. det møre og myke kjøttet på innsiden. Bli med å lage denne retten i dag!

ingredienser for 4 porsjoner

 • 600 g Kyllinglår filet

 • 75 g mel

 • 45 g maisenna

 • 1 ts salt

 • 1/2 ts pepper

 • 1 eggehvite

 • Matolje til frityrsteking

 • APPELSINSAUS
 • Ca. 100 ml fersk appelsinjuice

 • 75 ml soyasaus

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 2 ss eddik

 • 2 ss sukker

 • 2 ss honning

 • 1 ss sesamolje

 • TIL Å TYKNE SAUSEN
 • 2 ss maisenna

 • 2 ss vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

Start med dele hver kyllinglår i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 4-5 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter kombinerer du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med sammen med kyllingen.

Deretter frityrsteker du kyllingen i en del matolje på medium høy varme, i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Legg de over på en rist mens du lager sausen.

I mellomtiden kan du blande alle ingrediensene til appelsinsausen i en bolle. Smak gjerne om du ønsker mer sukker eller honning, etter hvor søt eller syrlig appelsinen er.

Varm en stekepanne på medium høy varme og tilsett sausen. I det sausen begynner å koke, skrur du ned varmen til lav. Bland sammen 2 ss maisenna og 2 ss vann, og tilsett dette i sausen. La sausen tykne rolig, og legg kyllingen oppi når du er fornøyd med konsistensen på sausen. Jeg foretrekker en litt sticky saus, og sier den er klar når sausen rolig trekker seg tilbake når jeg lager en skille i midten av pannen.

Bland kyllingen og sausen godt sammen, så er det klar til å nytes sammen med nykokt ris 🙂

TIPS:

 • Jeg foretrekker å bruke ferske appelsiner for å gi en god og frisk smak til retten, men du kan også bruke appelsinjuice om ønskelig.
 • Smak derfor til med sukker eller honning etter hvor søt eller syrlig juicen er.
 • Du kan også bruke f.eks. svinekjøtt eller andre proteiner til denne retten.

Ta en titt her for andre take-away retter, og andre kinesiske retter her 🙂

Følg med gjerne på Instagram eller Facebook step-by-step og andre nyheter! Håper retten faller i smak,
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊