Frityrstekte Banan Vårruller Med Karamell og Kokosis

God lørdag herlige dere 🙂

For noen dager siden klarte vi å ta med oss en feil vare fra butikken, og endte med vårrull ark i stedet for dumplings ark. Det ble derfor en søt overraskelse i huset, og det tror jeg flere ble glade for 🙂

Jeg har alltid lurt på hvordan det er å lage vårruller med banan som fyll, og svaret ble at dette var farlig godt! Håper dere vil teste denne enkle desserten i helgen!

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • 2 bananer

  • 12 små vårrull ark

  • 1 egg

  • Matolje til frityrsteking.

  • Karamellsaus

  • Kokos is

FREMGANGSMÅTE:
Start med å dele bananene på langs, også hver banan i tre like store biter. Du skal få 12 til sammen.

  1. Legg bananen midt på vårrull arket.
  2. Brett kanten som er nærmest deg opp og over bananen.
  3. Brett kantene innover mot hverandre, og pensle på litt egg på toppen.
  4. Rull hele veien til vårrullen er pakket inn.

Enkelt ikke sant? 🙂
Forvarm litt frityrolje på medium høy varme, og stek disse i ca. 10 minutter, eller til de blir gyllenbrune.

Legg de over på en rist eller på et fat med papir under når de er ferdig.

Disse passer perfekt sammen med kokos is/sorbet og litt karamell saus 🙂

TIPS:

  • Jeg har brukt den minste størrelsen av vårrull ark, ettersom vi foretrekker et tynt lag. Ønsker du tykkere lag, kan du også kjøpe større ark og dele i to.
  • Du kan også bruke større ark til å rulle hele biter i stedet for å dele i halv.
  • Vårrull ark kan kjøpes fra vanlige dagligvare butikker.
  • Vanilje is er også kjempe godt til. Häagen-Dazs anbefales.

For andre søtsaker, ta en tit her 🙂

Kom gjerne innom i morgen for en splitter ny ukesmeny,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*