God torsdag fine dere 🙂 Det er ikke lenge til helg, og jeg har derfor lyst til å dele en super god rett til dere, som også passer godt til kvelds-eller helgekos.
Her hjemme prøver vi så godt vi kan å ha minst 2 kjøttfrie dager. Dette har vært til tider utfordrende, men jeg syns det er super artig å kunne være ekstra kreativ på kjøkkenet. Dagens rett er derfor asiatiske søtpoteter sammen med en deilig miso smør med herlige smaker av sesamolje og hvitløk. Håper dere vil være med å lage denne 🙂
Ingredients
2 søtpoteter
- MISO BUTTER
100 g romtemperert margarin
1 ss miso paste
1/2 ts sesamolje
1/2 ts hvitløkspulver
1 finhakket vårløk
FREMGANGSMÅTE:
Start med å stikke noen hull i søtpotene, og legg i de forvarmet ovn på 225 grader, i ca. 45-1,15 min, ut i fra hvor store poteter du har.
I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til miso-butter, og legges kald i kjøleskapet.
Når potetene er ferdig, deler du potetene på langs i to, og legger miso smøret i midten. Jeg liker å bruke en gaffel og moser smøret inn i søtpoteten.
Strø gjerne litt ekstra vårløk på, og litt sesamfrø for ekstra aroma 🙂
Ta en titt her for andre vegetar-retter!
TIPS:
- Jeg bruker margarin, men du kan også bruke andre typer.
- Miso paste kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan også bruke fersk finhakket hvitløk.
- Søtpotetene er kjøpt fra vanlig dagligvare butikk, men det anbefales å kjøpe asiatiske søtpoteter om du har mulighet.
Ønsker dere en kjempefin torsdag videre, og titt gjerne innom i helgen for en helt nydelig dessert!
Klem TuTu