Bakt Søtpotet Med Miso Smør

God torsdag fine dere 🙂 Det er ikke lenge til helg, og jeg har derfor lyst til å dele en super god rett til dere, som også passer godt til kvelds-eller helgekos.

Her hjemme prøver vi så godt vi kan å ha minst 2 kjøttfrie dager. Dette har vært til tider utfordrende, men jeg syns det er super artig å kunne være ekstra kreativ på kjøkkenet. Dagens rett er derfor asiatiske søtpoteter sammen med en deilig miso smør med herlige smaker av sesamolje og hvitløk. Håper dere vil være med å lage denne 🙂

Ingredients

  • 2 søtpoteter

  • MISO BUTTER
  • 100 g romtemperert margarin

  • 1 ss miso paste

  • 1/2 ts sesamolje

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1 finhakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:
Start med å stikke noen hull i søtpotene, og legg i de forvarmet ovn på 225 grader, i ca. 45-1,15 min, ut i fra hvor store poteter du har.

I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til miso-butter, og legges kald i kjøleskapet.

Når potetene er ferdig, deler du potetene på langs i to, og legger miso smøret i midten. Jeg liker å bruke en gaffel og moser smøret inn i søtpoteten.

Strø gjerne litt ekstra vårløk på, og litt sesamfrø for ekstra aroma 🙂

Ta en titt her for andre vegetar-retter!

TIPS:

  • Jeg bruker margarin, men du kan også bruke andre typer.
  • Miso paste kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan også bruke fersk finhakket hvitløk.
  • Søtpotetene er kjøpt fra vanlig dagligvare butikk, men det anbefales å kjøpe asiatiske søtpoteter om du har mulighet.

Ønsker dere en kjempefin torsdag videre, og titt gjerne innom i helgen for en helt nydelig dessert!
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*