Asiatiske Fruktterter Med Dragefrukt Og Jordbær

God lørdag fine dere!

Det var så gøy å se at flere av dere kjenner til en av mine favoritt frukter, nemlig dragefrukt/pitahaya da jeg la ut bilde på Instagram i går 🙂

For noen dager siden fant jeg disse fra en asiatisk matbutikk, og gleden var stor ettersom vi så etter noe tropisk og spennende til frukttertene som ventet hjemme. Disse tertete er lette, friske og fylt med en herlig kremost krem som balanserer smakene kjempegodt sammen. Dragefrukt er oftest søte i smaken, og er kjempe saftig og forfriskende, noe som gjør den lett å like 🙂

ingrdienser til 12-14 terter

 • 175 g mel

 • 100 g smør (romtemperert)

 • 30 g melissukker

 • 30 g mandelmel

 • 1/4 ts salt

 • 2 eggeplomme (romtemperert)

 • KREM
 • 125 g Tine Kremost

 • 1 dl kremfløte

 • 1,5 ss sukker

 • 1 ts vaniljesukker / vanilje essens

 • TILBEHØR
 • Dragefrukt

 • Jordbær

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å vispe romtemperert smør rundt i en bolle med en ballongvisp i ca. 1 minutter slik at det blir jevnt og mykt. Deretter sikter du inn melis og blander til du får en jevn blanding. Tilsett eggeplomme og salt, og blander alle ingrediensene godt sammen.
 2. Helt til slutt tilsetter du mandelmel og sikter inn melet. Bruk en slikkepott eller tresleiv og vend alle ingrediensene godt sammen. Du vil først få en ganske tørr og smuldrende deig, men vær tålmodig og press deigen godt sammen til en deig. Pakk deigen i en pose, klem den litt flat (ca. 4 cm) og legg den i kjøleskapet i 1 time.

I mellomtiden kan du lage kremen ved å piske kremost i ca. 1 minutt på medium hastighet i en bolle. Deretter tilsetter du kremføte, sukker og vaniljesukker og pisker til du får en stiv krem (stopp når den akkurat slutter å være rennende). Her har kremen min dessverre fått en litt annerledes farge enn orginalen fra forrige oppskrift. Jeg klarte nemlig å tilsette konditorfarge i stedet for vaniljeessens 😀 Gjør du alt riktig skal kremen din være helt hvit som denne 🙂 Avkjøl kremen i kjøleskapet.

Etter 1 time tar du ut deigen og skrur ovnen på 175 grader på over og undervarme. Strø litt mel på benken og kjevler deigen ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Fordel deigen i terteformene. Mine er på 7 cm i diameter. Bruk en gaffel og stikk litt i deigen slik at den ikke hever under steketiden. Legg tertene inn i ovnen og sett alarmen på 20-25 minutter.

Avkjøl tertene helt før du tar dem forsiktig ut fra formene. Bruk en sprøytepose og rund tip (eller bare klipp hull i posen) og sprøyt kremen ut i tertene. Legg på noen skiver med dragefrukt og jordbær på toppen.

Voila 😀 Så friskt og godt! Alle desserter med frukt blir en stor hit her hjemme!

TIPS:

 • Her har jeg brukt vanlig kremost, men du kan også bruke versjonen med mandarin og appelsin smak.
 • Disse kan stå i kjøleskapet opptil 1 dag. Anbefales å ikke fylle alle tertene med en gang dersom du ikke skal spise alle.
 • Dragefrukt kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Du kan også toppe med bringebær, blåbær, kiwi, mango osv.
 • Kremen kan også fordeles ut med en skje.
 • Du kan fint bruke en stor terteform til denne oppskriften.

Sjekk Grapefrukt terten her, og andre søtsaker på bloggen her 🙂

I morgen kommer forresten en splitter ny ukesmeny for dere som ønsker å hente litt inspirasjoner til den nye uken 🙂 Håper dere vil ta en titt.

Feilen med kommentarfeltet har dessverre ikke blitt løst enda, så dersom dere skulle lure på noe, er det bare å skrive til meg på Instagram eller Facebook 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*