Super Enkle Siu Mai Dumplings

God mandag 🙂

I dag vil jeg starte med å takke hver og en av dere som titter innom bloggen min og følger meg på mine sosiale medier. Jeg starter denne bloggen som en liten hobby for fem måneder siden, og i dag tikket følger takket på 3000 på instagram! En stor milepæl som må feries med en av mine favoritt dim sum retter 🙂 Det er utrolig stas å kunne skrive og dele med dere hver dag, og takker for alle de hyggelige tilbakemeldingene som dere tar dere tid til å skrive til meg <3

Jeg har tidligere delt denne Siu Mai oppskriften, som ble inspirert av Michelin Restauranten – Tim Ho Wan i Hong Kong. Siu mai er noe vi alltid bestiller når vi spiser dim dum, og jeg har endelig funnet en hack som gjør hele prosessen mye enklere, men som samtidig bevarer de gode smakene! Bli med å lage disse her 🙂

ingredienser til 20 Siu Mai

  • 400 g svine kjøttdeig

  • 10 scampi i små terninger

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 2 ts light soyasaus

  • 1 ½ ts bakepulver

  • 1 ½ ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • ½  ts hvit pepper

  • ½ ts salt

  • TILBEHØR
  • ½  gulrot til pynt 

  • Wonton/siu mai wrap

FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk alt_asiatisk på instagram 🙂

Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.

Etter 30 minutter kan du begynne å forberede wrappe-stasjonen. Legg flere wrapper på et brett og fordel ca. 1 ss fyll på hver wrapper. La ca. 0,5 cm av den ytterste kanten være uten fyll.

HVORDAN WRAPPER VI?
Sjekk instagram stories/høydepunkter for video 🙂

  1. Fordel ca. 1 ss med fyll på nesten hele arket, bortsett fra ca.0,5 cm fra kanten.
  2. Klyp kantene sammen så du får en firkløver.
  3. Klem Siu mai´n rolig sammen så den begynner å forme seg.
  4. Når du er fornøyd med formen, kan du nå med den samme hånden klemme siu mai´n litt hardere sammen, slik at den blir ordentlig fast og god når vi skal dampe dem. Prøv samtidig å bruke den andre hånden din til å klemme bunnen litt flat, slik at den skal klare å stå.

Topp gjerne med litt gulrøtter før damping. Damp disse i ca. 10-12 minutter.

Disse er så søte i smak og kjempe herlig i konsistens. Serveres gjerne med litt soyasaus og chiliolje 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke f.eks. kyllingkjøttdeig, eller bare svin/reker.
  • Ønsker du at det skal få enda raskere, kan du etter step nr.1 bare klemme siu mai´n sammen, uten å forme en firkløver først.

Ta også en titt her for andre dumplingsoppskrifter 🙂

Ønsker dere en kjempefin start på uken, og minner om 3000-følger Giveaway, der dere kan vinne et bestikksett med en verdi på 1399 kr 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*