Thai Papaya Salat

Jeg elsker papaya salat, og spesielt enda mer etter at jeg lærte meg å spise på ordentlig thai vis. Nå serverer vi alltid papaya salat sammen med sticky rice, svor, risnudler eller kål, og hele smaksopplevelsen har løftet seg flere nivåer opp 🙂

Denne kjente thai salaten, som også er kalt for papaya bok bok eller som tam, trenger ofte en stor morter og pistil til å banke salaten oppi. I dag har jeg satt sammen med versjon som ikke krever noen spesielle egenskaper eller ingredienser, men ble likevel super godt tatt i mot her hjemme 🙂

INgredienser for 2 porsjoner

 • 300 g papaya uten skall

 • 3 meterbønner

 • 7 cherry tomater

 • 1/2 gulrot

 • FISKESAUS
 • 2 finhakket hvitløk

 • 1/2-2 hakket/banket thai chili

 • 3 ss fiskesaus

 • 2 1/2 ss sukker

 • 1 lime

 • 2 – 3 ss peanøtter

FREMGANGSMÅTE:

Bruk en papaya slicer og skjær tynne strimler av papayaen. Dersom du ikke har en papaya slicer, kan du kutte papayaen i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten. Skjær cherry tomatene i to eller tre, og del meterbønnene i ca. 4 cm lange biter. Kombiner alt i en bolle.

Deretter tilsetter jeg fiskesaus, sukker og 1/2 lime. Bruk gjerne kjøkken hansker og klem alle ingrediensene litt hardt sammen. Smak til med mer lime om du ønsker mer syre. Jeg syns det er mye enklere å smake om jeg er fornøyd med sausen når den ikke er sterk, og tilsetter derfor chili og hvitløk helt til slutt. Ha oppi ønsket mengde peanøtter og bland en siste gang før servering.

Jeg elsker å dyppe svor (evt. risnudler). oppi den gode sausen fra salaten. Denne salaten går så utrolig fort å lage, men utrolig rike og gode smaker 🙂

TIPS:

 • Smak alltid til om du trenger mer fiskesaus, sukker eller lime etter din egen smak. Noen fiskesauser er saltere enn andre, så det er viktig å tilpasse egne preferanser.
 • Her hjemme har vi i ca. 1 chili, men anbefales å starte med 1/2, og deretter tilsette mer om du ønsker mer kick.
 • Anbefales å servere med en gang, slik at grønnsakene holder seg sprø.
 • Min papaya slicer er kjøpt fra en asiatisk matbutikk

Ta en titt her for andre thai oppskrifter på bloggen 🙂
Minner også om Giveaway som trekkes førstkommende søndag!

Ønsker dere en riktig fin onsdag videre,
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊