Thai Papaya Salat

Jeg elsker papaya salat, og spesielt enda mer etter at jeg lærte meg å spise på ordentlig thai vis. Nå serverer vi alltid papaya salat sammen med sticky rice, svor, risnudler eller kål, og hele smaksopplevelsen har løftet seg flere nivåer opp 🙂

Denne kjente thai salaten, som også er kalt for papaya bok bok eller som tam, trenger ofte en stor morter og pistil til å banke salaten oppi. I dag har jeg satt sammen med versjon som ikke krever noen spesielle egenskaper eller ingredienser, men ble likevel super godt tatt i mot her hjemme 🙂

INgredienser for 2 porsjoner

 • 300 g papaya uten skall

 • 3 meterbønner

 • 7 cherry tomater

 • 1/2 gulrot

 • FISKESAUS
 • 2 finhakket hvitløk

 • 1/2-2 hakket/banket thai chili

 • 3 ss fiskesaus

 • 2 1/2 ss sukker

 • 1 lime

 • 2 – 3 ss peanøtter

FREMGANGSMÅTE:

Bruk en papaya slicer og skjær tynne strimler av papayaen. Dersom du ikke har en papaya slicer, kan du kutte papayaen i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten. Skjær cherry tomatene i to eller tre, og del meterbønnene i ca. 4 cm lange biter. Kombiner alt i en bolle.

Deretter tilsetter jeg fiskesaus, sukker og 1/2 lime. Bruk gjerne kjøkken hansker og klem alle ingrediensene litt hardt sammen. Smak til med mer lime om du ønsker mer syre. Jeg syns det er mye enklere å smake om jeg er fornøyd med sausen når den ikke er sterk, og tilsetter derfor chili og hvitløk helt til slutt. Ha oppi ønsket mengde peanøtter og bland en siste gang før servering.

Jeg elsker å dyppe svor (evt. risnudler). oppi den gode sausen fra salaten. Denne salaten går så utrolig fort å lage, men utrolig rike og gode smaker 🙂

TIPS:

 • Smak alltid til om du trenger mer fiskesaus, sukker eller lime etter din egen smak. Noen fiskesauser er saltere enn andre, så det er viktig å tilpasse egne preferanser.
 • Her hjemme har vi i ca. 1 chili, men anbefales å starte med 1/2, og deretter tilsette mer om du ønsker mer kick.
 • Anbefales å servere med en gang, slik at grønnsakene holder seg sprø.
 • Min papaya slicer er kjøpt fra en asiatisk matbutikk

Ta en titt her for andre thai oppskrifter på bloggen 🙂
Minner også om Giveaway som trekkes førstkommende søndag!

Ønsker dere en riktig fin onsdag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*