Pad Thai

Pad thai er noe vi ofte har cravings for her hjemme, og en rett vi ofte bestiller når vi spiser ute. Denne stekte risnudelen inneholder så mange ulike ingredienser, og er en perfekt kombinasjon av det søte, salte og syrlige. Bli med å lage denne i dag! Det vil ta deg mellom 30-40 min å lage denne hjemme 🙂 

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 24 scampi

  • 300 g pad thai nudler (rice sticks)

  • 200 g tofu (fast) i terninger

  • 2-3 egg

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 pakke bønnespire

  • Gressløk

  • Peanøtter

  • Lime

  • Matolje til steking

  • PAD THAI SAUS
  • 175 g palmesukker

  • 1,5 dl vann

  • 3 – 3 ½ ss fiskesaus

  • 5 ½ ss tamarind paste

FREMGANGSMÅTE:
Start med å bløte opp pad thai nudler i kokende varmt vann. Jeg bruker en stor kjøkken bolle, og heller varm vann rett over nudelen. La den bløtes i ca. 3.4 minutter. Skyll av med kaldt vann. Nudelen skal fortsatt være litt hard. 

Varm en kjele på medium høy varme, og smelt sammen palmesukker, vann, tamarind paste og fiskesaus. Når sukkeret er oppløst, tar du ned varmen til medium og lar sausen småkoke i ca. 3 minutter. Ta kjelen av platen. 

1. Bruk gjerne en nonstick panne. Fres hakket hvitløk i litt matolje på medium høy varme. Ha oppi scampiene, og stek i ca. 1 minutt på hver side. Ta scampiene ut fra pannen og legg til side.
2. Legg på tofu og stek i ca 3-4 minutter til du får en fin brunfarge. 
3. Deretter legger du i nudelen og tilsetter pad thai sausen. Bland godt og skyv nudelen over til en side. Bruk en gaffel og pisk 2-3 egg (jeg brukte 2), og hell det inn på den andre siden av pannen. Dersom du ønsker store eggebiter kan du vente i ca. 1 minutt før du begynner å dele opp egget. Foretrekker du mindre biter, kan du røre i eggene med en gang den treffer pannen. Vent et par minutter til egget blir fast, før du blander den inn med nudelen. 
4._ Legg tilbake scampiene i pad thai´n. Ha også oppi bønnespirer, gressløk og bland alt godt sammen. Skru varmen opp til høy også bland hele tiden i ca. 2-3 minutter til før den serveres. 

Server gjerne med lime, peanøtter og ekstra bønnespirer og gressløk ved siden av. Her hjemme har vi i tillegg tørket thai chiliflakes til de som ønsker det 🙂 

TIPS:

  • Jeg er ikke glad i rå bønnespirer, så hadde alt oppi pad thai´n. Dersom du foretrekker litt ekstra crunchy bønnespirer, kan du spare halvparten til servering.
  • Når det gjelder fiskesaus så kan smaken variere mye ut i fra hvilke merke du bruker. Start med f.eks. 2 ½, og smak til. Husk at sausen skal være ganske kraftig i smak, ettersom den kommer til å jevne seg ut når du blander den med nudelen og resten av ingrediensene.
  • Palmesukker, pad thai nudler (jeg bruker tynne rice sticks, men du kan velge tykkelsen selv), tamarind paste, fiskesaus og tofu er kjøpt fra en asiatisk matbutikk.
  • Du kan også bytte ut scampi med f.eks. kylling eller ekstra tofu.
  • Ta også en titt her for andre nudler oppskrifter, og andre thai oppskrifter her 🙂

Håper dere vil teste denne smakfulle pad thai´n, og skulle dere ha noen spørsmål, er det bare å kommentere under, eller sende meg melding på instagram eller facebook 🙂
Klem TuTu

8 Comments

  1. Hei! Er det meningen at sausen skal koke i 3 eller 30 minutter? min ble så tynn så begynte å lure 🙂

  2. Hei, kjøper du ferske bønnespirer eller fryste? ☺️

  3. Hei, jeg ønsker å lage retten for 6 personer. Hvor må jeg plusse på flere ingredienser?

  4. Elin Aase

    Kan en bruke vanlig sukker istede for palmesukker?

    • Heisann, palmesukker gir en herlig aroma og autentisk smak til retten. Dersom du ikke har dette, kan du smake til med brunt eller vanlig sukker 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*