Mochi Ice Cream

God helg fine dere, håper dere har hatt en fin start på dagen 🙂 

Jeg elsker mochi og alt som er laget av rice flour. Den myke og chewy konsistensen blir jeg aldri lei av. For meg er hjemmelaget mochi ice cream alltid best. Du kan velge din egen iskrem smak (eller frukt som denne oppskriften), og selve mochien får en bedre konsistens og ingen spor av kunstige smaker. Ønsker du en enklere variant, kan du også sjekke min nyeste oppskrift her 🙂

Disse er perfekte nå som sol og varme endelig er her igjen. Jeg har filmet step-by-step video på Instagram for dere som foretrekker det 🙂

ingredienser til 6 mochi ice cream

 • 75 g sukker

 • 50 g glutinous rice flour 

 • 80 ml vann

 • 6 iskremskuler 

 • Potetmel 

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step, sjekk høydepunkter på Instagram!

Dagen før hadde jeg brukt en iskrem scoop og laget 6 skop med iskrem, pakket dem med plastfolie og lagt dem til frysing i fryseren. Mine smaker er jordbær, mango og eple, men du velger selv det du foretrekker. Du kan også gjøre dette trinnet samme dag, men pass bare på at isen blir ordentlig hard før du pakker dem inn i mochi.

1. Start med å kombinere sukker og glutinous rice flour i en bolle. Tilsett deretter vann og visp godt sammen. 
2. MERK: Jeg byttet min bolle til en som tåler å være i mikrobølgeovnen! Bruk en bolle som er mikrobølgeovn-vennlig. Dekk bollen din med plastfolie og putt den i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter på 650 watt. 
3. Ta ut deigen og bland godt med en slikkepott. Dekk med plastfolie og inn i mikrobølgeovnen igjen i 10-15 sekunder til. 
4. Bruk slikkepotten og bland deigen en gang til. Strø en langpanne eller et brett med et tykk lag med potetmel. Hell mochi deigen over i pannen. Strø en del potetmel på deigen og bruk håndflatene dine til å klemme ut deigen flat, og form den til en rektangel. Formen min er 40×28 cm stor, og jeg hadde ca 2-3 cm overs på hver side. Les tips. Dekk formen godt og plasser den i kjøleskapet i 30-45 min. 

5. Etter at deigen er blitt kald, tar du den ut fra kjøleskapet og deler den opp i 6 like store firkanter. Jeg brukte en pizzakutter. 
6. Løft forsiktig opp en og en firkant av gangen og børst av potetmelet. 
7. Du skal børste av begge sider. 
8. Ha en tallerken og 6 plastfolie som du har klipt ut klart. De bør være dobbel så store som mochi firkantene. Mellom hver mochi skal du ha en bit med plastfolie. Husk å dekk tallerkenen med plastfolie før du legger den første biten på. 
 

9. Løft en mochi bit sammen med plastfolie over en en cupcakes form. Jeg syns det er enklere å forme disse ved hjelp av formen, men du kan også bare ha de på håndflaten din eller rett på kjøkkenbenken. 
10. Legg en kule med iskrem i midten av mochien. Den runde delen skal pekes ned. Pass på at isen er ordentlig fryst. Brett inn kantene og klyp dem sammen. Les tips.
11. Pakk mochien ordentlig godt med plastfolien og twin rundt par ganger slik at den blir stram og fin. 
12. Snu mochien og legg den med riktig vei opp. Inn i fryseren minst 1 time før servering. 

Tada! Er ikke de super søte? Anbefales å tine i par minutter før du spiser dem 🙂 

Ta også en titt på alle mine andre søtsaker her 🙂


TIPS:

 • Glutinous rice flour er ikke det samme som rice flour, og skal ikke forvekslet når du lager mochi. Glutinous rice flour får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke sweet rice flour eller mochi flour.
 • Mine iskremsmaker er kjøpt fra en gelato café, men du kan fint bruke fløteis eller sorbet 🙂
 • Husk at tiden inni mikroen kan variere noe fra forskjellige merker.
 • Jeg liker tynn mochi lokk, og kutter derfor av katene til noen av mochiene før jeg pakket dem inn, slik at det ikke skulle bli en stor klump med deig nederst. Dersom du liker tykkere lokk, anbefales det å ikke klemme ut deigen like stor som min.

Har du noen spørsmål, er det bare å sende meg DM på Instagram eller Facebook, ettersom vi oppdaterer kommentar-funksjonen på bloggen 🙂
Klem TuTu

8 Comments

 1. Hei, regner med at det er umulig å lage den uten mikro? 🙂

 2. Må det være søt eller kan det være vanlig ris mel? Og kan du si hvor du kjøpte ris melet, hva slags asiatisk butikk. Og kan du sende bilde av ris melet. Gjerne litt kjapt hvis du kan!

  • Heisann 🙂 Jeg skrev i mine nyere innlegg at det er en feil i kommentarfeltet, så usikker om denne kommentaren blir synlig for deg på bloggen, men håper du får den på mail. Jeg har brukt vanlig Glutinous rice flour, med et grønt kinesisk merke, ettersom det står på kinesisk er jeg usikker hva merket heter, men det skal være veldig kjent dersom du hører med de som jobber der. Disse kjøpes fra asiatiske matbutikker som fører kinesiske/vietnamesiske matvarer, som f.eks. A-food i Oslo. Dersom du trenger bilde, vennligst send meg mld på facebook/instagram 🙂

 3. Ser du bruker to forskjellige soyasauser..Hvilke merker er det på disse? Bilde av de?

  • Heisann. Jeg bruker en mørk og en lys, begge er fra merket Lee Kum Kee, som kjøpes fra asiatiske matbutikker 🙂 Skal stå tydelige light og dark på dem.

 4. Karin Mortensen Nguyen

  Hei.
  Du bruker asiatisk kylling buljong i mange av rettene dine. Hvilken merke er det du bruker?

  • Heisann Karin 🙂
   Jeg bruker et merke som heter Aji-Ngon 🙂 Posen er rød, og finnes blant annet kylling, svin, biff og grønnsakssmak. Jeg har også hatt flere lesere som har testet stekt nudler eller biff og brokkolig, og andre kinesiske retter med vanlig kyllingbuljong fra Kiwi/Meny, eller kyllingbuljong/kjøttbuljong fra andre merker, og fått tilbakemelding på at smakene blir gode 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*