Mochi Ice Cream

God helg fine dere, håper dere har hatt en fin start på dagen 🙂 

Jeg elsker mochi og alt som er laget av rice flour. Den myke og chewy konsistensen blir jeg aldri lei av. For meg er hjemmelaget mochi ice cream alltid best. Du kan velge din egen iskrem smak (eller frukt som denne oppskriften), og selve mochien får en bedre konsistens og ingen spor av kunstige smaker.

Disse er perfekte nå som sol og varme endelig er her igjen. Jeg har filmet step-by-step video på Instagram for dere som foretrekker det 🙂

ingredienser til 6 mochi ice cream

  • 75 g sukker

  • 50 g glutinous rice flour 

  • 80 ml vann

  • 6 iskremskuler 

  • Potetmel 

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step, sjekk høydepunkter på Instagram!

Dagen før hadde jeg brukt en iskrem scoop og laget 6 skop med iskrem, pakket dem med plastfolie og lagt dem til frysing i fryseren. Mine smaker er jordbær, mango og eple, men du velger selv det du foretrekker. Du kan også gjøre dette trinnet samme dag, men pass bare på at isen blir ordentlig hard før du pakker dem inn i mochi.

1. Start med å kombinere sukker og glutinous rice flour i en bolle. Tilsett deretter vann og visp godt sammen. 
2. MERK: Jeg byttet min bolle til en som tåler å være i mikrobølgeovnen! Bruk en bolle som er mikrobølgeovn-vennlig. Dekk bollen din med plastfolie og putt den i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter på 650 watt. 
3. Ta ut deigen og bland godt med en slikkepott. Dekk med plastfolie og inn i mikrobølgeovnen igjen i 10-15 sekunder til. 
4. Bruk slikkepotten og bland deigen en gang til. Strø en langpanne eller et brett med et tykk lag med potetmel. Hell mochi deigen over i pannen. Strø en del potetmel på deigen og bruk håndflatene dine til å klemme ut deigen flat, og form den til en rektangel. Formen min er 40×28 cm stor, og jeg hadde ca 2-3 cm overs på hver side. Les tips. Dekk formen godt og plasser den i kjøleskapet i 30-45 min. 

5. Etter at deigen er blitt kald, tar du den ut fra kjøleskapet og deler den opp i 6 like store firkanter. Jeg brukte en pizzakutter. 
6. Løft forsiktig opp en og en firkant av gangen og børst av potetmelet. 
7. Du skal børste av begge sider. 
8. Ha en tallerken og 6 plastfolie som du har klipt ut klart. De bør være dobbel så store som mochi firkantene. Mellom hver mochi skal du ha en bit med plastfolie. Husk å dekk tallerkenen med plastfolie før du legger den første biten på. 
 

9. Løft en mochi bit sammen med plastfolie over en en cupcakes form. Jeg syns det er enklere å forme disse ved hjelp av formen, men du kan også bare ha de på håndflaten din eller rett på kjøkkenbenken. 
10. Legg en kule med iskrem i midten av mochien. Den runde delen skal pekes ned. Pass på at isen er ordentlig fryst. Brett inn kantene og klyp dem sammen. Les tips.
11. Pakk mochien ordentlig godt med plastfolien og twin rundt par ganger slik at den blir stram og fin. 
12. Snu mochien og legg den med riktig vei opp. Inn i fryseren minst 1 time før servering. 

Tada! Er ikke de super søte? Anbefales å tine i par minutter før du spiser dem 🙂 

Ta også en titt på alle mine andre søtsaker her 🙂


TIPS:

  • Glutinous rice flour får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke sweet rice flour eller mochi flour.
  • Jeg liker tynn mochi lokk, og kutter derfor av katene til noen av mochiene før jeg pakket dem inn, slik at det ikke skulle bli en stor klump med deig nederst. Dersom du liker tykkere lokk, anbefales det å ikke klemme ut deigen like stor som min.

Ønsker dere en riktig fin dag videre! Har dere noen spørsmål eller forslag, er det bare å lagge igjen en kommentar. Vi er for øyeblikket i vakre Split, og deler mange fine øyeblikker derfra. Følg gjerne med på stories på instagram 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Glæmte jo seff å ta bilde,men lagde coffee’n og ja!!!! den va vældig god🤗 får ta bilde i morra… 😉

Legg inn en kommentar