Korean Fried Chicken

Visste dere at KFC ofte knyttes opp mot “Korean Fried Chicken” i Asia? Denne nydelige varianten av frityrstekte kyllingvinger er min absolutt favoritt. Korean fried chicken har en unikt sprø skorpe, og kyllingen er saftig og god på innsiden. De steker som regel kyllingen alltid to ganger for å få den signatur stekeskorpen. Du finner mange varianter, men den jeg alltid må bestille er varianten med søt og klissete soyasaus. I dag viser jeg hvordan du kan lage disse hjemme 🙂 

Ingredienser

  • 800 g kyllingvinger/klubber

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 50 g maisenna

  • Matolje til steking

  • SWEET AND STICKY SOYSAUCE
  • 1/2 dl soyasaus

  • 5 ss corn sirup

  • 2,5 ss brunt sukker

  • 1 ss riseddik

  • 1 ss ketchup

  • 1 ss sesamolje 

  • 1 ss matolje og 1 fed hakket hvitløk til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

Start med å rense og tørke kyllingvingene/klubbene. Deretter krydder du med hvitløkspulver, salt og pepper. Varm opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Videre dekker du en og en kyllingvinge/klubber med maisenna. 

Stek kyllingen i ca. 7-10 min (7 for kyllingvinger og 9-10 for klubber). Jeg stekte kyllingene mine i to omganger, slik at det er god med plass i stekepannen. 

Når alt er ferdigstekt for første gang, legger jeg kyllingen tilbake i oljen og steker i ca. 5-7 minutter til. Kyllingen skal bli ordentlig sprø. 

Videre blander du alle ingrediensene til sausen sammen. Fres matolje og hakket hvitløk til den begynner å få litt farge. Tilsett deretter sausen og la den koke på høy varme i ca. 1 minutt. Slå av varmen, og legg inn kyllingen. Bruk stekespader for å kombinere sausen med kyllingen. Kyllingen skal ikke trekke i seg sausen, bare få et lag utenpå, så det bør gå raskt. 

Voila! Serveres gjerne med litt grønnsaker, som agurk, gulrøtter eller ris ved siden 🙂 

TIPS:

  • Jeg hadde en blanding av kyllingvinger og klubber, du kan fint bruke en av de også.
  • Etter at du har dekket kyllingen med maisenna, sørg for at den ikke må ventes altfor lenge før steking.
  • Du kan frityrsteke alt på forhånd, også blande med saus rett før servering.
  • Jeg bruker koreansk soyasaus for å få frem en autentisk smak. Du finner den sammen med corn sirup på asiatiske matbutikker. Corn sirup finnes også på noen Normal butikker.
  • Lyst på andre koreanske retter? Ta en titt her, eller her for andre retter med kylling 🙂

Ønsker dere fortsatt en riktig fin start på uken. For øyeblikket har vi reist fra fine Split for vakre Dubrovnik! Skulle dere ønske å utforske byen med oss, følg gjerne med på instagram stories for de fineste øyeblikkene og hvor vi spiser 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hei! Har veldig lyst til å prøve å lage dette, men finner ikke Corn Syrup noen steder. Har du noen tips om hvor jeg kan finne dette, eller kan jeg bruke en annen ingrediens istedet?

    • Heisann Trude! Så hyggelig du vil lage denne. Som det står nederst under tips så kan du finne den på noen asiatiske matbutikker og Normal 🙂 Har hatt noen lesere som har erstattet med lys sirup (men husk å smake til, ettersom den er noe søtere). Ellers kan jeg også anbefale disse to sausene som ikke inneholder corn sirup 🙂 Sesame Chicken eller Spicy korean fried chicken

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*