Frityrstekte Bananer med Vaniljeis og Karamellsaus

Det beste med å ha en mamma som elsker å lage mat, er at du alltid finner noe godt enten på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet når du besøker henne. Selv hvor mett jeg er, har magesekken alltid plass til mamma sin mat 🙂

Da vi besøkte foreldrene mine tidligere denne uken, hadde mamma kjøpt små, søte asiatiske bananer, og mekket derfor en klassisk asiatisk dessert man finner på mange restauranter – nemlig frityrstekte bananer. Det var så mange som ønsket denne oppskriften da jeg spurte dere på Instagram, så i dag deler mamma TuTu hvordan hun lager dem 🙂 

Ingredienser til 12.stk frityrstekte bananer

 • En pose Tippy tempura mix (150 g)

 • 100 – 150 ml kaldt vann

 • 6 mini asiatiske bananer

 • 4 ss kokende vann

 • 1 ss potetmel

 • 2 ts sukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • Matolje til steking


FREMGANGSMÅTE

PS! video på instagram (alt_asiatisk): 

Start med å dele bananene dine på langs i to. Slik at du får 12 biter til sammen. Dersom du foretrekker mye banan, trenger du ikke å dele disse i to. 

Deretter varmer du opp en del matolje i en stekepanne på medium høy varme. Oljen bør være ca. 4-5 cm høy mot kanten. Mens du venter på at oljen skal bli varm, kan du blande sammen røren. 

Ha sukker i en bolle, tilsett kokende vann og rør til sukkeret er oppløst. Deretter har du oppi tempura mix, potetmel, vanilje sukker og rører alt godt sammen. Les tips 🙂 

Legg noen bananer oppi røren din, og dekk dem godt. Når oljen er varm (ha gjerne på medium varme) plukker du opp en og en banan, lar røren renne ut litt også rett oppi oljen. Stekes i ca. 10-12 minutter til sammen. Snu bananene jevnlig. Husk å ikke steke disse i altfor høy varme, så du kan gjerne skru varmen ned til medium etterhvert. La de få god tid til å gyllenbrune – det er da de blir sprø!

Server gjerne varme/lune sammen med vaniljeis og karamellsaus om du ønsker. Her hjemme elsker vi vaniljeisen fra Häagen-Dazs 🙂 

TIPS:

 • Dersom du ikke får tak i asiatiske bananer, kan du bruke ca. 3 vanlige bananer.
 • Asiatiske bananer har en tendens til å se brune ut på utsiden, men de er fortsatt ikke overmodne inni. Så dersom du bruker vanlige bananer trenger ikke å være så brune på utsiden, velg noen som er ordentlige gule bare.
 • Dersom du foretrekker tynt lag med deig, kan du ha oppi 150 ml. Liker du litt tykkere lag kan du ha 100 ml.
 • Tippy tempura mix får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Jeg har også sett lignende på Kiwi/Meny, men usikker om det er akkurat samme type. Har dere ikke dette tilgjengelig kan dere erstatte tempura mix med samme mengde mel, og tilsette 1/2 ts bakepulver i tillegg. Fremgangsmåten og resten av ingrediensene skal være det samme. Tilpass mengde vann.
 • Disse er aller best og mest crispy mens de er varme/lune. Du kan f.eks steke så mange du vil ha, også oppbevare røren i kjøleskapet til neste gang (opptil 1 dag) du skal steke. Rør ut med litt vann dersom du syns røren er blitt for tykk.

Sjekk her for andre søtsaker på bloggen her 🙂

Ha en fin helg dere, og følg meg gjerne på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer 🙂  
Klem TuTu 

2 Comments

 1. Hege Leren-Søilen

  Fikk endelig tak i små asiatiske bananer i dag, men dog grønne fremdeles. Er det noe man kan gjøre for å modne dem eller må man bare vente? ?

  • Heisann, så bra at du fikk tak i dem 🙂 Mine har pleid å modne så fort når de først blir gule, at jeg har måttet forte meg for å bruke de opp, hihi. Men har hørt at lyse og varme rom gjør at de modner raskere. Om det ikke funker tror jeg du finner mange hacks på youtube f.eks 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*