Crispy Teriyaki Chicken Bao Buns

Nå er det ikke lenge til helg, og på bloggen feirer vi med fluffy bao bun fylt med sprø kylling og hjemmelaget teriyaki saus i dag. Bao buns var en av de aller første oppskriftene jeg la ut på bloggen, da lagde jeg crispy duck bao buns. For å få kyllingen crispy har jeg brukt den japanske måten å steke tonkatsu (schnitzel), som jeg også har laget tidligere. Begge oppskriftene finner dere nederst av innlegget 🙂

Ingredienser til 8 stk. bao buns

  • 4 kyllinglår

  • 2 ss soyasaus

  • ½ ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • ½ ts pepper 

  • TERIYAKI SAUS
  • 100 ml vann

  • 50 ml soyasaus

  • 2 ½ – 3 ss sukker

  • 1 ss honning

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss riseddik

  • 2 fed hvitløk

  • ½ ss ristet sesamfrø

  • ½ ss matolje

  • MELBLANDING
  • 50-75 g panko 

  • 1 stort egg

  • 4 ss mel

  • 1 ts hvitløkspulver

  • ¼ ts salt 

  • ¼ ts pepper

  • TILBEHØR
  • Matolje til steking

  • 16 skiver agurk

  • 8 bao buns

  • Koriander



FREMGANGSMÅTE

Start med å fjerne bein i kyllinglårene. Bland sammen alle ingrediensene i listen over og mariner kyllingen i minst 1 time. 

I mellomtiden kan du lage teriyaki saus. Start med å frese hakket hvitløk i matolje på medium varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, tilsetter du alle ingrediensene bortsett fra maizena. I det sausen begynner å bobler, senker du varmen ned til lav. Bruk en ballongvisp til å blande inn maizena. Rør godt hele tiden så stivelsen ikke klumper seg. Det tok meg mellom 5-7 minutter til sausen ble tykk og god. Merk at sausen blir litt tykkere etter avkjøling. 

Når kyllingen er ferdig marinert, varmer du opp matolje (skal dekke ca. 3-4 cm mot kanten) på medium høy varme. Bland deretter mel, salt, hvitløkpulver og pepper sammen i en tallerken. Pisk egget i tallerken nr. 2, og ha panko i tallerken nr. 3. 

1. Vend kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet. 
2. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket. 
3. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet. 
4. Du kan gjerne panere alle bitene før du steker dem. Stekes i ca. 3-4 minutter på hver side. Ta oljen renne av på en rist eller papir. 

I stekt to og to kyllinglår samtidig, og i mellomtiden dampet jeg bao bunsene på medium varme med en bambus damper. Jeg brukte fryste bao og dampet dem fryst i ca. 8 min. 

Når du har alle ingrediensene foran deg. Kan du dele hver kyllingbit i 2, slik at du får 8 små biter til sammen. Deretter kan du åpne opp bao bunsen, smør på med ønsket mengde teriyaki saus. Legg litt koriander på den nederste siden, og en bit med kylling over. Hel til slutt legger du 2 skiver agurk på toppen og klem bao´n lett sammen 🙂

Topp gjerne med litt peanøtter om dere ønsker. Server bao bunsene mens du fortsatt er varme 🙂 

TIPS:

  • Du kan gjerne marinere kyllingen dagen/kvelden før. Da trekker kyllingen i seg all marinaden og får enda mer smak.
  • Du kan også legge alle ingrediensene på bordet, så kan gjestene forsyne og dandere selv 🙂
  • Bao buns kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk.
  • Crispy duck bao buns finner du her.
  • Tonkatsu finner du her.

Håper dere vil teste denne oppskriften, og gi meg gjerne tilbakemelding på facebook (altasiatisk) eller instagram (alt_asiatisk) dersom dere har noen spørsmål 🙂
God helg når den tid kommer, 
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*