Butter Mochi Muffins

Er det flere her som elsker mochi? Jeg har tidligere delt mochi ice cream som fikk utrolig god respons av dere. I dag deler jeg en annen variant som har blitt min nye favoritt 🙂 Butter mochi! Denne kan også lages i en stor panne, men jeg elsker de sprø skorpene ved kanten, så her har jeg brukt muffins former slik at ingen her hjemme trenger å krangle om de beste bitene 🙂

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_5346.jpg

Super enkelt og farlig godt! Blir med å lage den i i helgen!

ingredienser for 24 mochi muffins

  • 3 egg

  • 2 dl skummet melk

  • 350 g glutinous rice powder

  • 275 g sukker

  • 2 ss vaniljesukkker

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 100 g smeltet smør

  • 300 ml kokosmelk

  • Kokosstrø

  • Smør til å pensle formene

FREMGANGSMÅTE:
Forvarm ovnen på 175 grader, under og over varme.

Start med å piske eggene lett i en bolle med en ballongvisp. Deretter tilsetter du melk og visper sammen.

I en annen bolle kombinerer du glutinous rice powder, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Hell inn halvparten av eggeblandingen i bollen med det tørre av gangen, og bruk en tresleiv eller slikkepott for å røre alt sammen.

Når du har fått en fin og jevnt blanding, kan du tilsette smeltet smør og kokosmelk i røren. Rør/visp til du får en glatt røre.

Deretter kan du pensle muffinsformene med litt smør og fordel røren på 24 muffinsformer. De bør være ca. 3/4 fulle, og strø litt kokos på toppen. Stekes i ca. 45-50 minutter.

Jeg måtte steke i to omganger, først 12 i muffinsformer og deretter resten i en 30×20 langpanne.

Avkjøl disse mochiene helt ned før de nytes:) Eller gjør som meg og spis dem med en gang (les tips)!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_5306.jpg

TIPS:

  • Jeg spiser alltid et par stk med en gang de kommer ut av ovnen, for jeg elsker den super sprø steke skorpen. Da er den midsterte delen ganske mykt, så dersom du foretrekker den autentiske mochi konsistensen, anbefales det å vente til kaken er helt avkjølt.
  • Det som er morsomt med å lage mochi er at konsistensen endrer seg for hver dag og blir fastere. Jeg elsker konsistensen når de har fått stått i et par dager, da får du en fastere og mer chewy mochi.
  • Oppbevares i luftett boks opptil 3-4 dager.
  • Glutinous rice powder kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Mochi flour kan også brukes.

Ta en titt her for andre søtsaker, og her for andre japanske retter 🙂

Ønsker dere en riktig fin helg videre og titt gjerne innom i morgen for splitter ny ukesmeny 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*