God torsdag alle dere!
I dag vil jeg dele denne super gode og glutenfrie taco oppskriften, som flere har etterspurt etter at jeg delte bilde på instagram stories. Tanken er at dere kan rekke å handle ingredienser til i morgen, dersom dere skulle ønske å teste en ny variant for taco-fredag 🙂 Denne oppskriften er inspirert av Chrissy Teigen sine Chicken Lettuce Cups, der jeg har gjort mine vri og justeringer av både ingredienser og fremgangsmåte 🙂

Dette er hva jeg ser for meg hvis noen nevner en asiatisk versjon av taco. Disse er en super fin variant for de som foretrekker salat framfor taco lefser eller skjell – og jeg elsker kombinasjonen av sprø salat, aromatisk fyll og alle de ulike smakene man får ved hver bit 🙂 Det beste av alt? Disse tar deg under 30 minutter å lage!
Ingredienser til ca. 12 – 14 wraps
400 g kylling kjøttdeig
3-4 aromasopp i små terninger
1 hakket rødløk
2 finhakket fed hvitløk
Matolje til steking
- SAUS
3 ss sweet chili saus
2 ss hoisinsaus
1,5 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
- TILBEHØR
Hjerte/Romano salat
Peanøtter
Rødløk i skiver
Koriander
Lime
FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk instagram stories/høydepunkter for step-by-step video!



- Start med å frese rødløk og hvitløk med matolje på medium høy varme i ca. 2-3 minutter.
- Tilsett kyllingkjøttdeig, og stek til kjøttet nesten er gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sausen.
- Tilsett hakket sopp og stek til kjøttet og soppen er kokt.
- Helt til slutt tilsetter du sausen, skru varmen ned til medium og la den små putre i ca. 2 minutter.
Fordel kjøttdeigen jevn på 12-14 salatblader.



Strø litt peanøtter (sesamfrø funker også fint), løkskiver og koriander på toppen. Klem gjerne litt limejuice om du ønsker ekstra friskhet 🙂
TIPS:
- Du kan også bruke kjøttdeig av biff eller svin. Firm tofu går også fint å bruke.
- Ha gjerne lit Sriracha (asiatisk chilisaus) dersom du ønsker ekstra kick.
- Hoisinsaus, soyasaus, oystersaus, sweet chili saus og sesamolje, kan alle kjøpes fra vanlige dagligvare butikker som f.eks. Kiwi/Meny.
Håper dere vil teste denne asiatiske taco oppskriften i helgen 🙂 Husk å melde dere på Giveaway dersom dere ikke har gjort det enda, vinneren trekkes 1.september! Sjekk instagram stories kl.15.00 i dag for step-by-step video 🙂
Klem TuTu