Vietnamesiske Vårruller

Vårruller er kanskje det første mange tenker på når man snakker om vietnamesisk mat. Og nystekte, sprø og delikate vårruller står derfor aldri feil. Disse blir ofte den store favoritten å bringe med seg på fester eller samlinger. I dag deler jeg Mamma TuTu sin versjon av denne klassikeren 🙂

Jeg har delt flere vårruller og lumpia oppskrifter tidligere, men det har vært stor etterspørsel av step-by-step video. Derfor har jeg filmet hele prosessen for dere, som kan sees på instagram, under høydepunkter 🙂

ingredienser til ca. 35 vårruller

  • BLANDINGEN
  • 600 g svineribbe uten skinn

  • 125 g revet gulrot (2 stk)

  • 50 g tørket sopp (jelly ear mushroom)

  • 50 g tørket glassnudler

  • 15 reker

  • 2 fed hakket hvitløk 

  • 1 hakket sjalottløk 

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 1 ½ ss fiskesaus

  • 1 ½ ss asiatisk kyllingbuljong

  • 2 ts sesamolje

  • 2,5 ts sukker

  • ½ ts pepper

  • TILBEHØR
  • 18 vårruller ark delt i to

  • 1 egg

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE
PS! For video, sjekk gjerne instagram stories(alt_asiatisk):

Det lønner jeg å bløte glassnudler og soppen på forhånd. Soppen tar rundt 45 min til 1 time, mens glassnudler tar kun 10 minutter. Husk å tørke ingrediensene godt med papir, eller la vannet renne av før du tilsetter de i resten av blandingen. Soppen og glassnudelen grov hakkes opp i ca. 3 cm lange biter.

Deretter kan du kutte ribben din i tynne strimler. Deretter bruker du en skarp kjøkkenkniv og hakke bortover på kjøttet. Du skal ha «terninger» etter dette. 

Ha deretter kjøttet i en bolle, sammen med reker, sopp, glassnudler, hvitløk og sjalottløk. Bland alle ingrediensene inn i hverandre. 

Tilsett alle smakstilsetninger, bland alle ingrediensene godt sammen en siste gang, og sett til side i minst 30 min. 

HVORDAN WRAPPER VI?

1. Start med å legge et halvt vårrull ark på tallerkenen. Legg ca 1,5 – 2 ss med fyll på arket. Spre fyllet litt flatt utover. 
2. Brett kantene inn mot midten slik at de overlapper hverandre. Deretter kan du pensle på litt egg på toppen av arket. 
3. Legg tomlene under arket og brett over en gang. Prøv å dytte papiret som stikker ut under fyllet, slik at du unngår at de sprekker i oljen. 
4. Ta et stramt tak og rull vårrullen resten av veien over. 

STEKING
Varm en del matolje på meidum høy varme. Oljen min dekket ca. 5 cm opp mot kanten av stekepannen. Stek vårrullene i ca. 10-12 minutter, der du snur på dem jevnlig. Avkjøles på en rist. 

Server gjerne med litt grønnsaker/urter, syltede grønnsaker, og enten en fiskesaus dipp eller sursøt saus 🙂 Som liten elsket jeg å rulle disse sammen med mamma, så dette kan være en super aktivitet for dere som har barn 🙂 

TIPS: 

  • Du kan også kverne kjøttet, men pass på at du fortsatt har små biter/terninger.
  • Blandingen kan gjerne lages kvelden før og settes i kjøleskapet.
  • Du kan fint fryse ned fyllet, evt. oppbevare fyllet i kjøpeskapet opptil 3 dager.
  • Ferdig rullende vårruller kan oppbevares i kjøleskapet inntil du skal steke den.
  • Vårrull ark kan du også finne i frysedisken til f.eks. Kiwi/Meny.
  • Dersom du er på utkikk etter andre vårruller oppskrifter, kan du enkelt finne frem ved å søke «vårruller» i søkefeltet.

Håper dere vil teste disse herlighetene 🙂 Følg meg gjerne også på instagram og facebook for daglige oppdateringer og step-by-step video!
Ha en strålende dag videre, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*