Vietnamesiske Sommerruller Med Soyamarinert Svinekjøtt

Jeg har tidligere postet vietnamesiske sommerruller med peanøttsaus, da fikk jeg så utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger. Dermed vil jeg dele en annen sommerull-favoritt med dere i dag. Denne versjonen er med soyamarinerte nakkekoteletter, og fylt med aromatiske urter og syrlige grønnsaker. Perfekt til lunsj eller middag, og tar ikke mer enn 30 minutter å lage dersom du serverer alle ingrediensene på bordet, slik at familie eller gjester kan rulle disse selv 🙂 

Ingredienser til 8 ruller

  • 450 g nakkekoteletter 

  • 2 ts soyasaus

  • 2 ts oystersaus

  • 1 ½ ts sukker

  • ½ ts pepper

  • TILBEHØR
  • 8 rispapir

  • Vann til å dyppe rispapir oppi

  • 150 g tørket risnudler

  • 8 agurk biter

  • Garlic chive

  • Mynteblader

  • Koriander

  • Syltet grønnsaker

  • TIL FISKESAUS DIPP
  • 1 dl vann

  • 1 ss sukker

  • 1 ½ ss fiskesaus

  • 1 kinesisk hvitløk

  • Lime 

  • Chili

FREMGANGSMÅTE:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-b434fb6b-5828-4b62-9531-6f287b505691.jpeg

Start med å koke risnudler. Husk å skylle i kaldt vann, og la vannet renne av gjennom en sil. Deretter kan du bruke en kjøkkenhammer å banke kjøttet flatt. Bland sammen soyasaus, oystersaus, sukker og pepper i en bolle. Smør marinaden på kjøttet og la den marinere i minst 15 min. 

I mellomtiden kan du forberede og vaske grønnsakene du ønsker å bruke. Bland også klart fiskesaus dippen til servering. Smak til med ønsket mengde chili og lime. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-0680a3ed-4a4d-4c09-933f-90bf263c65ff.jpeg

Når kjøttet er klart, varmer du matolje i en stekepanne på medium høy varme. Siden kjøttstykkene er såpass tynne, trenger du kun å steke mellom 1,5 – 2 minutter på hver side. 

Del stykkene opp i 4 like store biter hver. 

HVORDAN RULLER VI?

1. Dypp rispapir oppi en bolle med vann (trenger ikke å være varmt) i maks 3 sekunder. Legg deretter på nudler, agurk, syltede grønnsaker og urter. 
2. Ta tak i den enden som er nærmest deg, og brett det over fyllet. Legg et stk med nakkekotelett over brettet. 
3. Brett inn kantene, og legg på garlic chive. 
4. Rull hele veien over til du når enden. 

Server med fiskesaus dipp og gjerne litt ekstra syltede grønnsaker ved siden av om du ønsker. 

TIPS:

  • Rispapir skal ikke dyppes i vann til det blir mykt. Hele papiret skal dyppes i maks 3 sekunder, og være hard når du løfter den opp. Da unngår du en vannete rispapir som er vanskelig å jobbe med. Rispapiret mykner seg opp når du legger på andre ingredienser. Ha vanlig romtemperatur på vannet.
  • Jeg elsker å bruke urter i rullene mine, men du kan også erstatte dette med salatblandinger.
  • Har du lyst på sommerruller med peanøttsaus, kan du gjerne sjekke oppskriften her ellers sjekk alle sommerruller oppskriftene her 🙂

Håper dere vil teste denne oppskriften, og tag meg gjerne på @alt_asiatisk om dere gjør det 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*