Vietnamesiske Kjøttboller på Spyd

God mandag fine dere 🙂 

Vi starter uken med en kjempe enkel, rask, men utrolig smakfull oppskrift. I det siste har mamma laget vietnamesiske kjøttboller på spyd, og de ble så gode at jeg har fått lov til å dele dem på bloggen med dere. De er søte i smak, utrolig mørt og saftig kjøtt, og betelpepper (betelleaf) gir en kjempe god aroma til hele retten. 

ingredienser for 6 spyd

  • 600 g biff indrefilet

  • 10-15 betelpepper

  • 2 ss oyster 

  • 1 ss soya 

  • 1 ss sesamolje 

  • 1 ts sukker

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ts fivespice 

  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE: 

Start med å kutte biffen i tynne skriver. Deretter tilsetter du marinaden og la biffen marineres i minst 30 minutter. 

Når kjøttet er ferdig marinert, har du alt oppi en kjøkkenmaskin, og kvern alt i maks 30 sekunder. Det skal ikke bli kjøttdeig eller farse, men kun for å få kjøttet til å henge godt sammen (les tips). Videre grovhakker du betelpepper, og bland det inn med kjøttet for hånd eller med skje. 

Lag deretter 18 like store kjøttboller. Ha tre kjøttboller i hver spyd, slik at du får seks grillspyd til sammen. Legg grillspydene i en forvarmet ovn på 225 grader i ca.6-8 minutter. 

Serveres gjerne med ris og litt lime på siden 🙂 

Tips:

  • Du kan gjerne også bruke mørbrad, entrecôte, eller kjøttdeig til kjøttbollene også. Juster tiden i kjøkkenmaskinen etter hvordan kjøtt type du bruker. Indrefilet er veldig mykt og det holdt derfor med 30 sekunder.
  • Betelpepper, La lot, eller betel leaf som du kalles for på vietnamesisk og engelsk, kan du kjøpe fra asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette kan du f.eks. bruke basillikum eller andre urter.
  • Det er viktig at kjøttbollene ikke stekes altfor lenge i ovnen, siden indrefilet er såpass magert og kan fort bli tørr.
  • Du kan også steke i pannen eller på grillen.

Ønsker dere en riktig fin start på uken, og følg meg gjerne på instagram og facebook for daglige oppdateringer og nye innlegg 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*