Vietnamesisk Banh mi! En av mine favoritter fra det vietnamesiske kjøkkenet 🙂 Disse vietnamesiske baguettene kommer i så utrolig mange ulike varianter og fyll, der alle har sin egen unike smak. Kjøper du autentiske banh mi, er skorpen gjerne veldig tynn og sprø. De er også utrolig lette og luftige på innsiden, og det er ikke mye av hvite og myke brødet du finner.
Oftest har de også et lag med paté på den ene siden, og et lag med hjemmelaget vietnamesisk majones på den andre side av baguetten. I midten er det et hav av fyll du kan velge i mellom. I dag lager vi banh mi med grillet svinekjøtt, som er min all-time-go-to baguette. Her kommer det en enkel, men smakfull variant, som ikke tar altfor lang tid 🙂
ingredienser til 4 banh mi
2 nakkekoteletter
1 ss sukker
1/2 ss oystersaus
1 ss fiskesaus
1/2 ss sesamolje
1/2 ts gurkemeie
2 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
Baguette for 4 porsjoner
Vietnamesiske syltede grønnsaker
Paté
Majones
Agurk i skiver
Koriander
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte nakkekotelettene i tynne skiver. Bland kjøttet sammen med marinaden, og la den stå i minst 45 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Jeg elsker å ha syltede grønnsaker i baguetten min for en ekstra forfriskende smak. Oppskriften finner du her. Denne gangen kuttet jeg grønnsakene i enda tynnere strimler.
Når kjøttet er ferdig marinert, kan du enten tre kjøttet inn i grillspyd og grille det, eller steke det på en stekepanne til du får en fin stekeskorpe.
SETTE SAMMEN BANH MI:
Brett ut baguettene og smør et tynt lag med paté på den ene siden, og majones på den andre siden. Legg på et lag med agurk, kjøtt, og deretter syltede grønnsaker. Topp med koriander.
For meg handler en god banh mi om at du har et jevnt lag med alt, og finne en riktig balanse mellom smakene som passer din egen gane. Jeg elsker f.eks. mye paté og majones i min, mens andre foretrekker ikke å ha koriander. Så her handler det om å smøre din banh mi akkurat som du liker den 🙂
TIPS:
- Dersom du foretrekker, kan du også ha litt soyasaus i baguetten. Dette kan også være til erstatning for f.eks. paté eller majones. Ønsker ekstra kick, kan legge noen skiver chili oppi din banh mi.
- Baguetten var nystekt fra Kiwi. Jeg har også sett slike lange og ferske baguetter på Meny.
- Jeg ønsket å gjøre dette enklest mulig og har kjøpt både paté og majones. Paté er fra merket “Brødrene Finsbråten”. Du kan fint også bruke en god leverpostei.
Kjenner jeg får vann i munnen av å se på disse bildene igjen! Hva liker du å ha oppi din banh mi? Har du forslag til andre fyll eller andre oppskrifter, er det bare å komme med dem på instagram eller facebook, eller kommentere under her 🙂
Klem TuTu