Vietnamesisk Syltede Grønnsaker

Tusen takk for at alle hyggelige tilbakemeldinger jeg fikk for Crispy Duck oppskriften jeg la ut tidligere i dag, og dere som titter innom bloggen her – det blir satt kjempe høy pris på 🙂 

Før vi tar kvelden har jeg lyst til å dele denne friske og syrlige gulrot og radish salaten med dere. Den er en slags pickles som brukes mye som tilbehør ved siden av retter som Banh Mi (vietnamesiske baguetter), forskjellige risretter, og f.eks. med crispy duck som vi gjorde tidligere i dag. Alternativene er så mangt, og denne kan faktisk oppbevares en god stund i kjøleskapet. Jeg har tidligere hatt min opptil 1 mnd før den ble spist opp. 

ingredienser:

  • 200 g radish

  • 150 g gulrot (ca. 2 stk)

  • 0,5 dl hvit eddik

  • 3 ss sukker

  • ¼ ts salt

FREMGANGSMÅTE:

Bland strimlet radish og gulrot i en bolle sammen med eddik, sukker og salt. Bruk gjerne hansker og klem litt hardt på grønnsakene slik at sukkeret løser seg opp. 

Oppbevares i en lufttett boks/krukke i kjøleskapet og er klar til servering dagen etter 🙂

TIPS:

  • Jeg syns denne smaker aller best når den har stått i kjøleskapet i et par dager. Men dersom du har begrenset tid, kan du bruke mandolinjern og lage mindre strimler, da syltes det raskere ila. noen få timer.
  • Jeg bruker en thai eddik på 5% fra asiatiske matbutikker. Hvit eddik opptil 7% går fint å bruke.
  • Denne passer perfekt til rettene nevnt over, men jeg elsker å ha den i f.eks. en salatblanding for ekstra crunch og syre.
  • Som nevnt over kan denne stå i kjøleskapet minst 1 mnd.

Håper du har lyst til å teste denne sammen med Crispy duck´n jeg la ut tidligere i dag. Denne løfter virkelig retten enda mer, og balanserer den søte smaken fra hoisinsausen 🙂 
Ha fortsatt en riktig fin kveld, 
Klem TuTu 

4 Comments

  1. Hei. Hvilke “radish” kjøper du?
    Prøvde å google, men kommer opp neper på norsk, men er ikke neper som blir brukt her?
    Kjøper du det i utenlandske butikker?

  2. Hei, jeg såg denne i Vego Magasinet også. Der kokte de en lake å helte over. Bruker ikke du det ? Blir det nok veske kun av eddiken ? Hvor lenge står den seg ? Ser så godt ut, jeg må nok prøve.

    • Heisann. Jeg lager slik som det står skrevet i oppskriften uten å koke noe først 🙂 “Oppbevares i en lufttett boks/krukke i kjøleskapet og er klar til servering dagen etter” – les gjerne også tips under om du vil lage på kortere tid.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*