Vafler Med Pandan og Kokos

Jeg elsker vafler! Elsker når de er nystekte og at hele huset dufter så herlig resten av dagen. I dag vil jeg dele en vietnamesisk vaffel oppskrift med dere. Disse inneholder kokosmelk og pandan. Sistnevnte gir vaflene en utrolig fin pastell grønnfarge, og skaper også en helt magisk aroma! Dersom du ikke har pandan paste, kan du også bare lage disse som kokosvafler 🙂

Prøv å overraske familien eller venner med disse grønne vaflene, og du vil helt sikkert få ønsker om å lage disse igjen. 

Ingredienser til ca. 7 vaffelplaster

  • 2 egg

  • 300 g mel

  • 150 g sukker

  • 50 g smeltet smør

  • 400 ml kokosmelk

  • 300 ml kaldt vann

  • 2 ss maizena

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • Noen dråper pandan essens eller 1/4 ts pandan paste

FREMGANGSMÅTE:

PS! for video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram (alt_asiatisk): 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-1aa6eab5-b168-46c5-bba5-f99809776d92.png

1. Start med å piske egg og sukker sammen med en ballongvisp. 
2. Tilsett kokosmelk, vann og pandan paste i samme bolle og visp godt.
3. Bland sammen mel, maizena, bakepulver og vaniljesukker sammen i en annen bolle, og ha i 1/3 av gangen i kokosblandingen. 
4. Ha helt til slutt i smør og visp til du får en jevn og glatt røre. 

Da er det bare å steke disse! Husk å pensle litt smør i formen din, og avkjøl disse på en rist. Du får ca. 7 vaffelplater med denne oppskriften 🙂 

Disse vaflene nytes bare som de er, eller serveres gjerne med en liten dryss av søt kondensert melk eller kokosmelk 🙂 

For andre søtsaker, sjekk her 🙂

TIPS: 

  • Maizena er for å gjøre vaflene sprø, dersom du ikke har dette tilgjengelig, kan du bare skippe.
  • Pandan paste eller essens kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Se litt an på fargen om du ønsker mer eller mindre når du tilsetter.
  • Du kan også bruke samme mengde melk i stedet for vann.
  • Når vaflene er ferdigstekte kan de føles litt myke ut, men avkjøl de på en rist, så merker du rask at de blir ganske sprø. Derfor anbefales det ikke å stable de oppå hverandre.
  • Dersom du foretrekker super sprø vafler, øk mengde vann til 500 – 550 ml.
  • Disse smaker aller best nystekte eller rett etter de er avkjølt 🙂

Dersom du ønsker å se hvordan man lager disse på video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram (alt_asiatisk)

Ønsker dere en fortsatt fin dag videre 🙂 
TuTu 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*