Tom Yum Suppe

Her kommer det enda en enkel hverdagsrett som kanskje kan virke litt komplisert for mange. Tro eller ei, men denne nydelige og smaksrike Tom Yum suppen lages på kun 20 minutter! Suppen er så aromatisk og går helt perfekt sammen med ris. Perfekt rett å lage i en travel hverdag 🙂 

Kyllingkraft og ris er ikke med på bildet

ingredienser for 4 porsjoner

  • 1,5 liter kyllingkraft

  • 4 sitronblader

  • 4 skiver galonga

  • 2 sitrongress

  • 2 sjalottløk

  • 1 – 1,5 dl kokosmelk

  • 20 scampi  

  • 6 cherry tomater

  • 1 boks med straw mushroom (180 g)

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 4 ss fiskesaus

  • 2 ½ ss tom yum paste 

  • 1 ss sukker

  • 1 lime

  • TILBEHØR
  • Koriander

  • Ris

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forberede ingrediensene som bildet over. Sitrongress kan gjerne bankes litt på, og sitronbladene kan rives litt i for å få frem mer aroma. Husk å fjerne ryggmargen på scampiene. 

  1. Varm opp kyllingkraften (se tips). Ha i sitronblader, galanga, sitrongress, sjalottløk og tom yum paste. Sett på lokket og kok på medium høy varme i ca. 3 minutter. 
  2. Ta av lokket, tilsett kokosmelk, fiskesaus og sukker. La suppen koke i 3 minutter til.
  3. Ha i sopp, tomater og smak til med lime. Jeg brukte saften på ca. 1 hel lime. Skru varmen opp til maks. 
  4. Når det begynner å boble i suppen, legger vi alle scampiene oppi. Sett på lokket og kok i ca. 30 sek – 1 min avhengig av størrelsen på scampiene. 

Da har du en nydelig og aromatisk suppe på under 20 minutter! Server gjerne med ris og ha litt koriander oppi.  

TIPS:

  • Kraften lagde jeg av å koke 3 hele kyllinglår sammen med 2 l vann, vårløk, ingefær og sjalottløk.
  • Du trenger nødvendigvis ikke kyllingkraft for å lage denne suppen. Smak heller til med litt ekstra fiskesaus, sukker og tom yum paste.
  • Du kan også bruke sjampinjong eller andre type sopper.
  • Smak gjerne til underveis, ettersom mange fiskesauser er ulike.

Håper denne smakfulle suppen faller i smak hos dere 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hvor kan man kjøpe tom yum paste og galonga?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*