Tom Kha Gai

I dag deler jeg enda en thai suppe med dere. Det jeg elsker med thai supper er hvor mye smak kan klarer å få frem på kort tid. Hovedingrediensen til denne Tom Kha Gai´n er kokosmelk, noe som gjør at smaken er rund, mild og creamy. Denne suppen er noe jeg alltid får lyst til å bestille når jeg er ute og spiser thai mat. Den er er så enkel for ganen å like, og passer både til store og små, ettersom den ikke inneholder mye chili. 

Det er nesten vanskelig å tro, men du kan faktisk få frem så mye smak på kun 15 minutter. Lurer du fortsatt på hva du skal ha på middagbordet denne uken? Da burde du absolutt prøve denne! 

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • 1 kyllingbryst

  • 600 ml kokosmelk

  • 1 dl vann

  • 6 cherry tomater

  • 5 sitronblader

  • 3 skiver galanga

  • 2 store sjampinjonger

  • 2 sitrongress

  • 2 sjalottløk

  • 2 thaichili

  • Saften av ½ – 1 lime

  • 1-2 ss fiskesaus

  • ½ ts sukker

  • ¼ ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Hakket koriander

FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk høypunkter på instagram!

Start med å preppe ingrediensene. Bank i sitrongressen og riv litt i sitronbladene for å få frem mer smak i dem. Kyllingen skal kuttet i ca 0,5 – 1 cm tykke skiver, etter egen preferanse. 
 

1. Ha vann, kokosmelk, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kasserolle på medium høy varme.
2. I det du ser at suppen begynner å koke, legger du oppi kyllingen, sitronblader, chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør slik at kyllingen skiller seg i suppen, og ha på lokk i ca. 2- 3 min (avhenger av tykkelsen på kyllingen).
3. Ta av lokket, smak til med lime saft. Ha deretter oppi tomater og sopp, og bland opp.
4. Ta på lokk og ta suppen puttre på medium til medium høy varme i ca. 3 minutter til. 

Voila! Aromatisk Thai suppe på kun 15 minutter. 

Dryss på med litt koriander og pepper om du ønsker det. Serveres gjerne med litt ris! Det er lite som slår en bolle med tom kha gai suppe på en regnfyll dag 🙂 

TIPS: 

  • Dersom du foretrekker mer chilismak, kan du ha på litt chiliolje helt til slutt, eller ha flere chilier i suppen.
  • Du kan også justere på mengden kokosmelk og vann, f.eks. 400 ml kokosmelk og 300 ml vann, dersom du foretrekker en tynnere/lettere konsistens.

Håper denne faller i smak, og ønsker dere en herlig kveld videre! 
Klem TuTu
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*