I dag vil jeg dele denne smakfulle thai glassnudelen med reker og masse nydelige grønnsaker med dere. Jeg elsker thai mai, og alt med kokosmelk eller sitronblader faller som oftest i smak hos meg. Denne gangen prøvde jeg på den kjente nudelen Pad woon sen, men har lagt min egen touch med sitronblader for ekstra aroma. Denne nudelen er så fargerik og helt glutenfri.
Ingredienser for 4 – 5 porsjoner
350 g tørket glassnudler
20 reker
7 garlic chives
7 sitronblader
4 vårløk
2 gulrøtter
2 hvitløksfed
- SAUS
1,5 dl vann
3 ss fiskesaus
2 ss asiatisk kyllingbuljong
2 ss sukker
2 ss oystersaus
1 ss soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss lime juice
1 ts sesamolje
1 ts pepper
FREMGANGSMÅTE
Start med å rense og skrelle skallet av rekene. Kutt deretter gulrøtter, vårløk og garlic chive i strimler. Hvitløken skal finhakkes.
Ha glassnudelen i en stor bolle og kok opp vann. Hell kokende vann over nudelen, og la den stå i ca. 3 minutter. Nudelen skal ha løst seg opp. Hell deretter over på en sil og skyld med kaldt vann.
Varm deretter en panne/kasserolle med litt matolje på medium høy varme. Fres hvitløk og ha oppi reker. Ha i ½ ts med pepper, og stek i ca. 1-2 minutter før du har oppi gulrøtter og sitronblader.
Bland sammen alle ingrediensene i saus listen over. Legg nudelen oppi kasserollen, og hell over sausen. Bland alle ingrediensene godt sammen, og ha helt til slutt oppi vårløk og garlic chives. Stek i ca. 2-3 minutter, eller til du ser at nudelen har trukket i seg sausen.
Server gjerne med noen skiver lime og sriracha for ekstra kick 🙂
TIPS
- Du kan også bruke sopp, paprika eller andre grønnsaker om du ønsker
- Anbefales å bruke thai/vietnamesisk soyasaus for mer autentisk smak. For dark soyasaus brukte jeg et kinesisk merke. Dette finner du i asiatiske matbutikker.
- Det kan lønne seg å bruke en non-stick-pan for at nudelen ikke skal sette seg fast i bunnen.
Håper du vil teste denne aromatiske og glutenfrie thai glassnudelen 🙂
Ha en strålende dag, dere,
TuTu