Jeg elsker denne versjonen av stekt ris med ananas. Det gir retten en forfriskende, søt, men samtidig litt syrlig smak. Med svært få ingredienser kan du trylle frem denne retten som passer perfekt til både lunsj og middag. I dag viser jeg hvordan jeg liker min Pinapple fried rice 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
500 g kokt ris (ca. 375 g ukokt ris)
Skinke 325 g
1 boks ananas (225 g)
1 boks mais (160 g)
3 egg
2 vårløk
1 gulrot
1 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk
- SMAKSTILSETNINGER
3 ss oyster saus
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
½ – 1 ts sukker
½ ts svart pepper
¼ ts salt
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte gulrot og skinke i terninger som på bilde. Vårløken skal være i ringer, og hvitløk og sjarottløk skal finhakkes.
Fres hvitløk og sjalottløk i ca 2-3 ss med matolje til de får en gyllenbrun farge. Tilsett skinken og stek til den får en stekeskorpe. Deretter tilsetter du gulrot og mais, og steker i ca 2 minutter på ca. medium høy varme.
- Tilsett ris og bland alle ingrediensene godt sammen. Skyv risen over på den ene siden av pannen.
- Pisk eggene godt med en gaffel. Hell over i en “tomme” delen av pannen og vent ca 30 sekunder før du rører lett med spisepinnen eller stekespaden. Den skal ha en våt eggerøre konsistens før du blander det inn med risen.
- Når egget har stivnet litt opp, vender du det sammen med risen og gir alt en god miks.
- Tilsett ananas og alt i krydder-listen bortsett fra sesamolje. Bland godt og stek risen i ca. 2-3 minutter til.
Helt til slutt tilsetter du sesamolje og vårløk, bland alt opp en siste gang så er stekt risen klar til å serveres.
TIPS:
- Stekt ris smaker nesten enda bedre dagen etter. Så dersom det er noe til overs, kan risen fint oppbevares i kjøleskapet og spises til lunsj eller middag dagen etter.
- Dersom du ønsker kan fersk ananas også brukes.
- Her finner du oppskriften på kinesiske stekt ris og kimchi fried rice 🙂
Håper dere liker denne varianten av stekt ris like godt som meg.
Ønsker dere en kjempefin kveld videre,
Klem TuTu