Det er meldt regn store deler av uken, og selvom det ikke er kaldt ute, frister det fortsatt lite å komme seg ut når det både er grått og vått. I går lagde jeg derfor det jeg kaller for ordentlig kosemat på 1-2-3; Min favoritt Tom Kha Gai, som jeg har delt tidligere. Det er nesten litt for godt til å være sant, men denne aromatiske suppen tar deg under 25 minutter å lage! Denne gangen har jeg byttet ut noen ingredienser, som å bruke kyllinglår i stedet for bryst, og litt andre spennende grønnsaker jeg fant i butikken 🙂
Ingredienser fpr 2 – 3 porsjoner
3 kyllinglår
400 ml kokosmelk
2 dl vann
7 cherry tomater
Valgfri type sopp
1 boks bambus (227 g)
6 sitronblader
4 skiver galanga
2 sitrongress
2 sjalottløk
2 thaichili
Saften av ½ – 1 lime
2 ss fiskesaus
1 ts sukker
½ ts salt
Koriander
FREMGANGSMÅTE:



Start med å forberede alle ingrediensene som på bildet. Bank gjerne litt i sitrongressen og riv litt i sitronbladene for å få frem mer aroma. Kutt deretter kyllingen i små terninger.



1. Ha vann, kokosmelk, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kasserolle. Ha på medium høy varme.
2. I det du ser at suppen begynner å koke, har du oppi kyllingen, sitronblader, chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør slik at kyllingen skiller seg i suppen, og ha på lokk i ca. 2- 3 min (avhenger av tykkelsen på kyllingen).
3. Ta av lokket, smak til med lime juice. Ha deretter oppi tomater, sopp, bambus og bland opp alt godt sammen før du tar på lokket igjen.
4. La suppen puttre på medium til medium høy varme i ca. 2-3 minutter til.



Server gjerne med litt nykokt ris til 🙂 Perfekt å nyte i dette været!
TIPS:
- Jeg brukte ferdig filetert kyllinglår fra Prior.
- Soppen jeg bruker heter “termitomyces mushroom” i følge pakningen. Jeg kjøpte min fra en asiatisk matbutikk. Denne er utrolig crunchy i konsistensen, men dersom du ikke foretrekker dette kan du fint bruke aroma sopp eller sjampignon.
For flere thai-retter, sjekk samlingen her 🙂
Håper dere vil teste denne nydelige suppen 🙂
Klem TuTu