Thai Biff Og Mangosalat

Tusen takk til alle som har kommet med forslag på hvilke retter dere ønsker å se fremover på instagram(alt_asiatisk) stories. Alle forslagene er notert ned i boka, og dere kan når som helst legge igjen kommentarer på instagram eller facebook (altasiatisk), eller sende meg DM dersom dere lurer på noe 🙂 

I går var det en leser som ønsket seg biffsalat, noe som passer perfekt til innlegget i dag. Jeg elsker thai mat, og thai salat er alltid like spennende. I dag deler jeg thai biff og mango salat der du finner crispy grønnsaker, saftig biffkjøtt og en syrlig fiskesaus som knyter alle ingrediensene sammen. Denne tar deg under 25 min å lage 🙂 

Ingredienser for 2-3 porsjoner

 • 400 g entrecôte

 • 5 cherry tomtater

 • 1 tomat

 • 1 pakke med kinesisk selleri

 • 3 asiatisk vårløk 

 • ½ agurk

 • ½ mango

 • Koriander

 • Mynte

 • Peanøtter

 • Salt

 • Pepper

 • SAUS
 • 3 ss vann

 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ½ – 2 ss sukker

 • 1 – 1½ lime

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 – 2 thai chiliFREMGANGSMÅTEStart med å forberede alle grønnsakene du ønsker å ha i salaten din. 

Jeg bruker en teskje og skraper ut kjernen til agurken for at salaten skal slippe å bli veldig vannete. Videre kan du krydre biffen med litt salt og pepper på hver side. Varm opp matolje i en stekepanne, og stek biffen i ca. 2,5 min på hver side. PS! Juster steketiden etter hvor tykk ditt kjøttstykke er, og hvordan du foretrekker kjøttet ditt stekt. La kjøttet hvilke i 7-10 minutter.

I mellomtiden kan du blande sammen dippen. Rør til sukkeret er oppløst og smak til med lime. Jeg har alltid i hvitløk og chili helt til slutt, slik at det ikke blir for sterkt når jeg skal smake på sausen. Nå kan du dele opp biffen og hell fiskesausen over salatbollen din. Bland alle ingrediensene godt sammen og la sausen trekke i ca. 5 min. 

Topp gjerne salaten med litt peanøtter rett før servering. 

 Vi spiser alltid denne salaten med ris eller sticky rice! Super godt, frisk og   

TIPS:

 • Her hjemme foretrekker vi entrecôte, men du kan også bruke indrefilet/ytrefilet hvis du ønsker.
 • Jeg har brukt både cherrytomater og vanlig stor tomat her, men du trenger bare en av dem. Du kan også bruke andre salatblandinger.
 • Dersom du foretrekker å ha litt kick, men er redd for at det blir altfor sterkt, kan du dele 1 chili på langs, fjerne alle frøene inni, også hakke opp chilien før du tilsetter den i fiskesausen.
 • Merk at fiskesausen kommer til å være salta når du smaker på den, men smakene kommer til å jevne seg ut når du blander alle ingrediensene sammen.

Ønsker dere en herlig dag i finværet videre 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*