Tempura Futomaki Med Chilimasjones

God lørdag kjære lesere! 

Jeg elsker japansk mat, og spesielt sushi. Dette er en stor kategori som inneholder mange varianter og spennende ingredienser. I dag vil jeg dele oppskriften på Tempura futomaki, en av de rettene jeg ofte bestiller. Man finner mange varianter av futomaki, men i min elsker jeg å ha chilimajones for ekstra kick, avokado for en kremet konsistens, og agurk mango for ekstra friskhet i tillegg 🙂 

Jeg har tidligere delt oppskriften på tempura maki, der du også finner fremgangsmåte for risen og scampiene. Oppskriften finner du her! For fremgangsmåte på video, har jeg filmet hele prosessen, som du finner under høydepunkter på instagram.

Ingredienser for 2 futomaki

  • 200 g kokt sushiris

  • 4 tempura scampi

  • 4 skiver avokado

  • 4 skiver agurk

  • 4 skiver mango

  • 2 nori ark

  • 3 ss chilimasjones (2 ss majones + 1 ss sriracha)

  • 1 ss sesamfrø

  • Tilbehør
  • Soyasaus

  • Ingefær

  • Wasabi

Hvordan ruller vi?
PS! Ønsker du å se fremgansmåte på video, sjekk gjerne instagram!

1. Start med å spre ca. 100 g ris på på grove siden av noriarket. Spre risen på ca. 2/3 av arket, og pris noen riskorn langs kanten øverst. Strø litt sesamfrø på risen. 
2. Spre 1,5 ss chilimajones på risen som på bildet. 
3. Legg deretter to skiver avokado, to skiver agurk og to skiver mango på noriarket.
4. Legg 4 tempura scampi, halene vendt inn mot hverandre sammen med resten av ingrediensene som på bildet. 

5. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). 
6. Press godt langs rullen. Rullen blir enklere å dele opp når den er stram. 
7. Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. 
8. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt.

Da har du en tempura futo maki foran deg 🙂 Her har jeg formet den firkantet, men du kan også lage den rund om du foretrekker det. 

Bruk en skarp kniv og del rullen opp i 10-12 biter. Ha et våt håndkle ved siden av, så du kan rense kniven innimellom. Nytes med soyasaus, ingefær og wasabi.

TIPS: 

  • Jeg elsker som sagt mango i min for ekstra frisk smak, og agurk for ekstra crunch, men du kan utelate disse ingrediensene om du ønsker.
  • Jeg liker rullene mine med tynt lag med ris, men skulle du foretrekke et tykkere lag, kan du bruke 150 g kokt sushi ris i hver rull i stedet.

Ønsker alle en strålende fin dag videre, og følg meg gjerne på mine sosiale medier for daglige updates og how-to-videoer 🙂
Klem TuTu

10 Comments

  1. Hei, jeg bare lurer på hvor mange porsjoner denne oppskriften er til? Skal lage dette til kjæresten min som spiser veldig mye sushi så må måle litt etter det?

    • Heisann! Denne oppskriften gir deg to futomaki som skrevet over ingredienser-listen 🙂 Så er bare å regne hvor mange biter eller ruller dere vanligvis pleier å spise – evt. doble oppskriften <3

  2. Anne Ch.

    Har du noen erfaring med glutenfri tempura mix? Kan man bruke potetmel eller maismel i stedet for hvetemel?

  3. Heisann Tine 🙂 du har helt rett, jeg klarte å skrive feil frukt, hihi! Ananas skal det være, takk for at du sier i fra 🙂

  4. Heisann 🙂 Jeg pleier å kjøpe light soyasaus fra merket Lee Kum Kee på asiatiske matbutikker.

  5. Fantastiske oppskrifter, tusen takk??. Kan vi bruke en salat til denne retten, eller er denne retten nokk i seg selv :)?

  6. Så utrolig snilt, tusen takk for det <3 håper oppskriftenene faller i smak hos deg 😀

  7. Tusen, tusen takk snille deg! så hyggelig at du titter innom <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*