Sukkerglaserte Jordbær med Krem

Disse glinsende fristelsene er ikke bare fine å se på, men også super underholdende og gode å spise. Det tynne, søte sukkerlaget passer perfekt sammen med disse saftige og sure jordbærene. Disse kalles for Tanghulu, på kinesisk, og er den perfekte desserten/snacks´n til å kose seg med nå som det endelig er blitt sommer. Disse søte herlighetene kommer garantert til å bli like godt mottatt av både store og små 🙂 

ingredienser

  • 300 g sukker

  • 60 ml corn sirup

  • 45 ml vann / ca. 3 ss 

  • Ca. 25 jordbær 

  • **Termometer

FREMGANGSMÅTE:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-665625f5-eacb-4a39-b8ac-0ed0a25d5a44.png

Start med å kombinere alle ingrediensene sammen i en kjele. Bruk en slikkepott og vend til alt er godt kombinert. Legg kjelen på platen og kok sukkerblandingen på medium til medium høy varme. La termometeren ligge i kjelen. 

Husk at blandingen ikke bør røres med den koker. Du kan heller bare vende litt rundt på kjelen. Blandingen skal nå akkurat 150 grader og skal se klar og gjennomsiktig ut. Det tok meg i underkant av 15 minutter.

Du kan enten kutte av stilken og tre jordbærene inn med grillpinner, eller bare dyppe et og et bær. Dersom du dypper et bær av gangen; ta godt tak i stilken, dypp bæret oppi sukkeret og løft opp for at sukkeret skal renne litt av seg, før du legger det oppå et bakepapir. Pass godt på fingrene dine! 

Serveres med en gang, gjerne med litt krem 🙂 

TIPS:

  • Anbefales på det sterkeste å bruke en termometer for å oppnå riktig temperatur.
  • Corn sirup kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Diverse butikker som f.eks. Normal skal også ha.
  • Opplever du at sukkeret begynner å stivne i kjelen mens du dypper jordbærene, og har fortsatt flere jordbær igjen – da kan du varme opp sukkeret til 150 grader igjen og fortsette prosessen.
  • Dersom du ikke spiser opp alt eller ønsker å lage disse litt på forhånd, kan de oppbevares i kjøleskapet i noen timer. Mine holdte seg i ca 3-4 timer før væsken fra bærene begynte å renne ut. Lengden på hvor lenge disse kan oppbevares i kjøleskapet, avhenger litt av temperaturen i kjøleskapet ditt.
  • Her finner dere også andre desserter på bloggen.

Ønsker dere en kjempefin dag videre, og skulle dere ha noen spørsmål eller ønsker, er det bare å legge igjen en kommentar 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*