Stekt Udon Med Biff Og Grønnsaker

I dag vil jeg friste dere med stekt udon med biff og masse herlige grønnsaker, også kalt Yaki Udon. Nudler er noe vi kan servere nesten hver dag her hjemme, og udon er superpopulær både hos store og små. Jeg elsker den litt chewy konsistensen sammen med crunchy grønnsaker og en deilig saus til. Denne middagen er kjempe enkel å lage og tar under 25 minutter å mekke sammen 🙂 

Ingredienser for 3 – 4 porsjoner

  • 600 g udon

  • 250 g biff (høyrygg)

  • 7 shitake sopp

  • 1 gulrot

  • 2 vårløk

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss mirin (søt risvin)

  • 1 ts sesamolje

  • ½ ts sukker

  • ½ ts pepper

  • ½ ts salt

FREMGANGSMÅTE:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-c48a6b55-80fb-4a21-9a31-cfe0526ad5bf.jpeg

Start med å koke udon. Kok opp vann i en kjele og legg udon oppi vannet når det begynner å boble. Udon kommer i «pakker», og kok til nudelen slipper seg løs fra hverandre. Skyll i kaldt vann. 

Kutt biffen opp i tynne biter, og grønnsakene i tynne skiver. Varm ca. 3-4 ss med matolje i en stekepanne/kasserolle på medium høy varme, og ha oppi biffen når oljen er varm. 

Når biffen har fått en brun skorpe, men fortsatt rosa inni, har du oppi sopp, sukker, pepper og salt. Stek i ca. 1 minutt. Tilsett deretter gulrøtter og stek i enda 1 minutt til. Deretter har du oppi vårløk, og bland alle ingrediensene sammen. 

Ha oppi udon, soyasaus og mirin og stek i ca. 4-5 minutter til alle ingrediensene er godt blandet sammen, og udon har trukket inn sausen. Skru av varmen, tilsett sesamolje og bland en siste gang før servering. 

Da er det bare å servere 🙂 Topp gjerne med litt sesamfrø og bonito flakes om du ønsker! 

TIPS: 

  • Udon er kjøpt fra asiatisk matbutikk. Det finnes både fryste og ikke fryste alternativer. Mine var ikke fryste og jeg fant dem sammen med nudler hylla. Kommer i mange ulike tykkelser, så det er bare å velge etter preferanse.
  • Jeg elsker høyrygg fordi man kan gjerne steke litt lengee uten at det blir tørt, men du kan gjerne bruke f.eks. mørbrad eller andre proteiner.
  • Japansk soyasaus og mirim finner du i vanlige dagligvare butikker, gjerne ved etnisk avdeling. Du kan også erstatte mirin med 1-2 ss sukker.
  • Har du lyst på andre stekt nudler oppskrifter? Her finner du hele samlingen på bloggen 🙂

Håper dere vil teste denne raske, men smaksrike udon retten 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*