Spicy Wonton Nudler

Håper dere har hatt en fin helg så langt 🙂 Jeg startet denne uken med å lage wonton dumplings, som fikk utrolig hyggelige tilbakemeldinger på instagram(alt_asiatisk). Wonton er super gode for seg selv, men jeg elsker også å ha dem f.eks. i nudelsuppe eller spicy nudler. I dag blir det sistnevnte som kommer her på bloggen 🙂 Denne spicy sausen er sterk, syrlig og dufter helt fantastisk av koriander og hvitløk. Dersom du allerede har dumplingsene klare, tar denne oppskriften deg bare 15 minutter å lage 🙂 

ingredienser for 2 porsjoner

  • 12-14 wontons (oppskrift nederst i innlegget)

  • 2 brett med eggnudler 

  • SPICY SAUS
  • 2 ss vann

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1 ss riseddik

  • 1/2 ss oyster saus

  • 2,5 ts sukker

  • 1-2 ts chili olje

  • 1 ts sesamolje

  • 2 fed hakket hvitløk

  • Hakket koriander

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE

Start med å koke nudler og rens av med kaldt vann for å holde på konsistensen. Deretter blander du sammen alle ingrediensene for spicy sausen, bortsett fra hvitløk og koriander. Bruk en liten kjele/panne og varm litt matolje på medium høy varme. Ha i hvitløk og stek til du får en gyllenbrun farge. Senk varmen ned til lav/medium og hell sausen oppi. Når sausen begynner å koke, har du oppi hakket koriander og skrur av varmen. 

Legg nudler og wontons i to boller. Hell halvparten av sausen oppi hver av bollene, og server med en gang 🙂 

TIPS:

  • Dersom du ikke har dampet dine wontons fra før, kan du gjøre dette først i ca. 10-12 min, mens du lager sausen.
  • Anbefales å bruke kinesisk soyasaus og oystersaus, ettersom smaken på merker kan variere. Ellers kan du justere mengde sukker og eddik etter din soyasaus.
  • Oppskriften på wontons finner dere her.

HER FINNER DU OGSÅ ANDRE DUMPLINGSOPPSKRIFTER:
Enkle kinesiske dumplings
Pannestekte dumping
Har gow
Japansk Gyoza

Ønsker dere en fortsatt fin søndag videre 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*