Håper dere har hatt en fin helg så langt 🙂 Jeg startet denne uken med å lage wonton dumplings, som fikk utrolig hyggelige tilbakemeldinger på instagram(alt_asiatisk). Wonton er super gode for seg selv, men jeg elsker også å ha dem f.eks. i nudelsuppe eller spicy nudler. I dag blir det sistnevnte som kommer her på bloggen 🙂 Denne spicy sausen er sterk, syrlig og dufter helt fantastisk av koriander og hvitløk. Dersom du allerede har dumplingsene klare, tar denne oppskriften deg bare 15 minutter å lage 🙂
ingredienser for 2 porsjoner
12-14 wontons (oppskrift nederst i innlegget)
2 brett med eggnudler
- SPICY SAUS
2 ss vann
1,5 ss soyasaus
1 ss riseddik
1/2 ss oyster saus
2,5 ts sukker
1-2 ts chili olje
1 ts sesamolje
2 fed hakket hvitløk
Hakket koriander
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE



Start med å koke nudler og rens av med kaldt vann for å holde på konsistensen. Deretter blander du sammen alle ingrediensene for spicy sausen, bortsett fra hvitløk og koriander. Bruk en liten kjele/panne og varm litt matolje på medium høy varme. Ha i hvitløk og stek til du får en gyllenbrun farge. Senk varmen ned til lav/medium og hell sausen oppi. Når sausen begynner å koke, har du oppi hakket koriander og skrur av varmen.



Legg nudler og wontons i to boller. Hell halvparten av sausen oppi hver av bollene, og server med en gang 🙂
TIPS:
- Dersom du ikke har dampet dine wontons fra før, kan du gjøre dette først i ca. 10-12 min, mens du lager sausen.
- Anbefales å bruke kinesisk soyasaus og oystersaus, ettersom smaken på merker kan variere. Ellers kan du justere mengde sukker og eddik etter din soyasaus.
- Oppskriften på wontons finner dere her.
HER FINNER DU OGSÅ ANDRE DUMPLINGSOPPSKRIFTER:
Enkle kinesiske dumplings
Pannestekte dumping
Har gow
Japansk Gyoza
Ønsker dere en fortsatt fin søndag videre 🙂
Klem TuTu