Spicy Dumplings

Hei og hjertelig velkommen til min nye blogg, Altasiatisk.no, og tusen takk for at dere titter innom her.

En ting jeg har satt utrolig mye pris på fra dag 1, er den gode og ærlige responsen fra dere fra sosiale medier. Jeg har derfor brukt de siste ukene på å sette opp en splitter ny matblogg som har alle funksjonene som manglet fra den forrige. Her får dere nå kommentarfelt, arkiver, kategorier, søkefelt og ikke minst muligheten til å hake av ingrediensene som er kjøpt eller brukt. Å dele oppskrifter med dere har vært en utrolig givende reise, og jeg håper dere vil følge meg videre på alt som skjer fremover 🙂

Vi starter derfor et nytt kapittel med en av mine favoritt retter å lage, nemlig kinesisk dumplings! Denne versjonen er pannestekt, og følger dermed med en utrolig sprø stekeskorpe, mens innsiden er fylt med en mykt og saftig fyll laget med karbonadedeig og grønnsaker. Jeg har også filmet hele prosessen for de som foretrekker video, men hele ingrediens listen finner du under her 🙂

ingredienser til ca. 28 dumplings

 • 300 g karbonadedeig

 • 25 g hakket gressløk

 • 1 revet gulrot

 • 1/2 hakket løk

 • 1 fed finhakket hvitløk

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss maisenna

 • 1 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts revet ingefær

 • 1/2 ts pepper

 • SPICY KORIANDERSAUS
 • 2 ss vann

 • 1 ss soyasaus

 • 1/2 ss oystersaus

 • 2 ts sukker

 • 1-2 ts chiliolje

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts riseddik

 • Hakket koriander

 • TILBEHØR
 • 28 (1 pk) dumplings wrap

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! Du kan også se hele fremgangsmåten på video på Instagram!

Start med å kombinere karbonadedeig, maisenna, soyasaus, oystersaus, sukker, sesamolje og pepper i en bolle. Ha deretter oppi revet gulrot, hakket gressløk, hakket løk, ingefær og finhakket hvitløk, og bland alle ingrediensene godt sammen. Settes til marinering i minst 30 minutter.

HVORDAN WRAPPER VI?:

 1. Legg en wrapper på håndflaten din, og ha ca. 1 ss med fyll spredt jevnt utover i midten av wrappen.
 2. Deretter kan du pensle på litt vann på den ene halvdelen av wrappen, og brett begge sidene sammen. Klem hardt på kantene, slik at de sitter godt fast.
 3. Brett tippen av kantene innover mot hverandre, og ta litt vann på den ene tippen.
 4. Press tippene godt sammen, slik at kantene festet sammen til en dumpling som på bildet.

Jeg brukt akkurat opp en hel pakke med wrapping, og fikk 28 dumplings.

STEKINGEN:

 1. Varm opp en stekepanne og litt matolje på medium høy varme. Legg på ca. halvparten av dumplingsene av gangen.
 2. Stekes til de får en gyllenbrun og sprø stekeskorpe som du ser på bildet.
 3. Deretter tilsetter du 2 dl kokende vann i stekepannen (det kommer til å sprute, så vær forsiktig). Sett på lokk og la dumplingsene dampes i ca. 12 minutter på medium varme. I mellomtiden kan du lage spicy koriander saus ved å tilsette alle ingrediensene i en kjele og la den koke på høy varme i ca. 1 minutt. Juster mengde chiliolje etter din egen preferanse.
 4. Etter 12 minutter, tar du av lokket og skrur varmen opp på høy i ca. 2-3 minutter til. Vannet skal gradvis bli helt borte, og du vil få en sprø stekeskorpe igjen som på siste bildet.

Legg dumplingsene over på et fat eller dyp skål, og hell ønsket mengde spicy koriandersaus over dumplingsene. Du kan også dyppe dem i sausen om du heller foretrekker det.

Håper dere vil teste disse delikate dumplingene! Jeg elsker den spicy og litt syrlige koriandersausen, og det dette er virkelig en perfekt kombo som jeg kunne ha spist både til frokost, lunsj og middag 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker kinesisk soyasaus, oystersaus og chiliolje for en mer autentisk smak.
 • Du kan også bruke kjøttdeig, kylling eller svin.
 • Dersom du ikke foretrekker koriander, kan du bare utelate det, eller ha f.eks. hakket hvitløk oppi sausen.
 • Mine dumplings wrappers er fra en asiatisk matbutikk, og er litt tykkere enn de jeg har brukt tidligere. Du kan fint også bruke wrappers som er laget til gyoza eller runde wonton.
 • Lyst på andre dumplings oppskrifter? Ta en titt på samlingen her 🙂
 • For andre kinesiske oppskrifter, sjekk her.

Håper dere finner min nye blogg mer leservennlig og liker den like godt som meg 🙂 Husk at dere nå kan kommentere direkte under hvert eneste innlegg, og jeg vil svare så fort jeg ser kommentarene deres!

Følg meg gjerne også på instagram og facebook 🙂
Med ønske om en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

8 Comments

 1. Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

  • Heisann og tusen takk for så hyggelige ord 🙂 Dersom du følger meg på instagram så har jeg skrevet om dette med innlegg av ingredienser, som jeg har lovt skal komme i nærmeste fremtid <3

 2. (jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

  • Åååå helt utrolig imponerende å lese hva dere har testet 😀 Tusen, tusen takk for at du følger meg og tester mine oppskrifter, og så snille tilbakemeldinger! Glad maten faller i smak. Jeg får dessverre ingen varsler selvom du tagger meg på stories dersom du har lukket profil, så er kanskje derfor jeg ikke har fått med meg tagsene (jeg svarer på DM daglig, men ikke sett dine). Men vil veldig gjerne se hva du har laget, så send meg gjerne en DM, så kan jeg følge deg <3

 3. Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine! Takk!

  • ååå tusen hjertelig takk snilleste du <3 Så utrolig hyggelig at dere finner oppskriftene mine enkle å følge, hvilken oppskrifter har dere testet? 😀 Har dere noen forslag, er det bare å si i fra! Dersom du ønsker, tagg meg gjerne eller send meg bilde på @alt_asiatisk på instagram når du tester oppskriftene <3

 4. Tone Hansen

  Skal det bære ingefær også oppi? ?

  • Heisann 🙂 Så nå at jeg hadde glemt å skrive ingefær i fremgangsmåten, så har endret på det nå 🙂 Alle ingrediensene i listen skal være med. Ha en riktig fin dag videre!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*