Sitron Chiffon Kake

Chiffon-kaker er noe som spises mye av i asiatiske land. Denne kaken er lett, luftig, fluffy, og kjempe tilfredstillende å spise. Sammen med sitron, dufter det helt fantastisk i huset etter at du har bakt denne. Les gjerne alle mine tips nederst i oppskriften om du lurer på noe 🙂

Ingredienser:

  • 125 g cake flour

  • 60 g sukker

  • 6 eggeplommer

  • 100 ml matolje

  • 90 ml vann

  • Skallet av en sitron

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 ¼ ts bakepulver

  • 1 ts vanilje sukker

  • ¼ ts salt

  • TIL MARENGS
  • 6 eggehviter

  • 75 g sukker

  • ½ ts cream of tartar

  • GLASUR (VALGFRITT)
  • 100 g melis

  • 1 – 1,5 ss vann eller melk

FREMGANGSMÅTE
PS! For video, sjekk høydepunkter på instagram (alt_asiatisk)

Forvarm ovnen på 180 grader – over og under varme før du starter. 

Start med å piske egg og sukker sammen med en ballongvisp. Tilsett deretter matolje, vann, skallet av en sitron og sitronsaft. Pisk til alt er godt blandet, og du har litt bobler på toppen. 

Kombiner cake flour, bakepulver og salt i en annen bolle. Sikt deretter litt og litt mel inn av gangen. Jeg delte dette opp i tre omganger, helt til røren er jevn og glatt. Sett bollen til side når du er ferdig. 


MARENGS:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-8221e972-0aa3-41fe-853c-399cc089bf1d.png

Pisk kun eggehvite i en ren bolle på lav hastighet. Når de begynner å skumme seg opp, pisker du videre i 1 minutt til. Tilsett deretter cream of tartar og pisk i enda 1 minutt.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-1293b810-a421-42d5-a686-cda89dc3fe44.png

Tilsett deretter 1 ss med sukker av gangen, og pisk på medium høy hastighet til eggehvitene akkurat er så stive, at når du snur på bollen så detter ingenting ut. 

Ta 1/3 av eggehviten av gangen, og vend det forsiktig inn i eggeplomme blandingen som vi lagde ferdig tidligere. Gjenta prosessen til røren er luftig og jevn. 

Hell røren forsiktig i oppi en randform. Sett deretter kaken inn i midten av ovnen, og stek på 180 grader i de første 15 minuttene. Deretter senker du temperaturen ned til 160 grader og steker i ca. 25 minutter til.

Sjekk med et grillspyd om kaken er ferdig. Det skal komme ut helt tørt når du stikker i kaken. Snu kaken oppned med en gang den kommer ut av ovnen, og legg til avkjøling på enten et rist, eller bruk en flaske, og balanser formen på den (randform har et hull i midten). Kaken skal avkjøles helt før du kutter i den. 

Se hvor fluffy den er 🙂 Dersom du ønsker, kan du lage glasur og ha over kaken. 

TIPS:

  • Jeg kjøpte min cream of tartar på apoteket, men du kan erstatte dette med ca 1 ½ ts sitronsaft.
  • Cake flour kjøpte jeg i en asiatisk matbutikk, men dersom du ikke har dette, kan du lage din egen ved å sikte mel og maizena sammen. Du kan blande 150 g mel sammen med 2 ss maizena, og tar ut 125 g av dette.
  • Merk at steketiden kan variere etter størrelsen på formen din.
  • Kaken kan kjennes litt våt ut når du tar den ut av formen, men det er bare fordi det er mye marengs og fuktighet i kaken. Lar du den stå litt etter at du har fjernet formen, vil fuktigheten bli borte.
  • Ønsker dere flere dessert oppskrifter? Sjekk hele samlingen her 🙂

Håper dere vil komme innom i helgen for flere oppskrifter, og legg gjerne igjen kommentar hvis dere har noen spørsmål,
Klem TuTu

3 Comments

  1. Mari Gundersen

    Ser flott ut. Hvor stor er formen du bruker? Kan den lages i vanlig springform? Non-stick belegg gjør at den hever mindre (sidene er for glatte) har du gode råd om hva en da kan gjøre når en ikke har aluminiumform? Ser frem til svar. Hilsen Mari 😄

  2. Harriet

    Ser nydelig ut! Forsøker meg nå, hvor i ovnen skal den stå? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*