Shave Ice med Jordbær

Denne nydelige og forfriskende desserten er også kalt patbingsu på koreansk. Det finnes så mange ulike varianter av denne, og du kan toppe den med ulike frukter, red bean, rice cake, sauser, men det mest essensielle er shave ice og kondensert melk. Denne desserten lages originalt med vann som er fryst ned til is, også kjører man isen gjennom en shave ice maskin. Første gangen jeg skulle lage patbingsu for mange år siden, hadde jeg hverken maskin eller fancy tilbehør, så jeg improviserte med kun melk, kondensert melk og jordbær. I dag denne fortsatt min favoritt versjon. Super enkel, kun 3 ingredienser og budsjett vennlig 🙂 

ingredienser for 4 porsjoner

  • 6 dl melk

  • 20 jordbær

  • Kondensert melk

  • Vanilje is (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:
Start med å helle melken over i en lufttett boks. Anbefales å bruke en som er avlang og ikke høy. Da fryser melken raskere. Legg boksen i fryseren i minst 2 timer (tiden kan variere mtp temperaturen i fryseren din) til melken er helt fryst. 

I mellomtiden kan du kutte jordbær i så terninger. Når melken er helt fryst, tar du den ut av fryseren, åpner lokket og la melken “tine” litt i ca. 10 minutter. 

Bruk en gaffel og skrap melken bortover, slik at du får en shave ice konsistens. Dersom du ikke skal lage til 4 stk med en gang, skraper du kun det du skal spise. Resten legges tilbake i kjøleskapet. 

Legg et lag med fryst melk i en skål, dryss med ønsket mengde kondensert melk og topp med jordbær. Gjenta prosessen helt til du får den høyden du ønsker. Her har jeg presset isen sammen med en skje for å lage denne formen. 

Topp gjerne med vaniljeis på toppen om du ønsker. Jeg hadde fortsatt min favoritt vaniljeis fra Häagen-Dazs etter at jeg lagde frityrstekte bananer, så da ble det ekstra topping i dag 🙂 Du får to sånne boller med denne oppskriften, og vi delte to personer per bolle her hjemme 🙂 

TIPS:

  • Dersom du foretrekker en søtere dessert, kan du enten blande litt sukker eller kondensert melk i melken før du fryser den ned.
  • Du kan også toppe med andre frukter som kiwi, mango, bringebær, ananas, eller en god blanding av dine favoritter.
  • Jeg pleier å fryse ned melken kvelden eller noen dager før, så tar jeg bare ut og lager patbingsu når jeg får lyst på 🙂

Ønsker dere en riktig fin lørdag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*