Scampi Wonton Suppe

God tirsdag fine dere 🙂

Det var vært så kjølig og vått den siste tiden, og en varm suppe har dermed vært et stort ønske ved middagsbordet denne uken. Jeg har derfor mekket frem en enkel og utrolig rask wonton suppe som jeg vil dele med dere i dag 🙂 Denne går så utrolig greit å lage, og dersom du har småbarn, kan det være en artig aktivitet å wrappe disse sammen.

ingredienser for 25 dumpling, ca. 4 porsjoner

  • 17 scampi

  • 2 hakkede vårløk, kun den hvite enden

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts potetmel

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SUPPE
  • 1,5 l kraft

  • 2 ss kylling buljong

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Wonton wrapping

  • Bok choy

  • Koriander til topping

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele per scampi opp i ca. 3-4 like store biter. Deretter krydrer du med sesamolje, potetmel, sukker, salt og pepper. Ha til slutt oppi hakket vårløk, og la blandingen stå mens du koker kraften.

Ha 1,5 dl kylling kraft (eller den du måtte ønske, les gjerne tips), og tilsett alle smakstilsetningene i ingrediens listen. Når kraften har fått en oppkok, trekker du den fra platen, og starter med wrappingen av dumplingsene.

Legg ca 2-3 biter scampi oppå hver dumplings ark. Ta litt vann rundt kantene av arket. Brett arket sammen så du får en trekant, med fyll i midten. Helt til slutt bretter du «ermene» innover mot hverandre, og limer den ene «armen» over den andre med vann. Husk å alltid presse katene godt, slik at du ikke åpner seg under kokingen.

Skru på varmen til kraften igjen. Når vannet bobler, kan du legge inn antall wonton du skal ha. Når wonton flyter opp, er de ferdige. Legg også bok choy oppi samtidig 🙂

Da er det bare å toppe med litt koriander og chiliolje som du ønsker litt ekstra kick 🙂 Lite som slår en varm, smakfull og hjemmelaget wonton suppe!

TIPS:

  • Dersom du ønsker å ha nudel suppe, kan du koke opp eggenudler og servere sammen med suppen. Da vil denne være nok til 5-6 porsjoner.
  • Kylling kraften lagde jeg av å koke 3 hele kyllinglår sammen med 2 l vann, vårløk, ingefær og sjalottløk. Denne ble fryst ned i fryseren, til jeg tok den frem til wonton suppe.
  • Smak derfor til med mengde smakstilsetninger ettersom du f.eks. bruker kyllingbuljong.
  • Ser du etter andre supper? Alle suppene finner du her, og alle andre dumplings finner du her 🙂
  • Ser du etter en spesifikk oppskrift, er det bare å søke på navn, eller f.eks. kylling hvis du husker at retten inneholdt kylling 🙂

Håper dere vil teste denne nydelige wonton suppen, og ønsker dere en strålende dag videre! Husk også å sjekke ut instagram og facebook for daglige oppdateringer og video 🙂
Klem TuTu

Comments are closed.