Maki Med Laks Og Avokado

I dag vil jeg friste alle dere som elsker laks og sushi med en god laksemaki. Utrolig enkelt, creamy og du får din dose med omega 3. En kjempe populær take-away rett som er enkel å like, og absolutt ikke vanskelig å lage hjemme selv 🙂

ingredienser for 2 maki

  • 200 g kokt sushiris

  • 4 skiver avokado

  • 2 biter ferdig kuttet fersk salmalaks

  • 1 noriark (delt i to)

  • 1 ss sesamfrø

  • TILBEHØR
  • Soyasaus

  • Wasabi

  • Ingefær

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forberede alle ingrediensene. Du finner fremgangsmåten til sushi risen her 🙂

SLIK RULLER DU:

1. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg 100 g koks sushiris på norien. Spre risen godt ut. 
2. Strø sesamfrø på risen og bruk håndflaten for å pressen frøene litt ned i risen. 
3. Snu noriarket og risen. Legg 2 skiver avokado og en bit med laks oppå arket. 
4. Legg tommelene dine under matten, ta tak i bambusmatten og noriarkett, og løft det opp over rullen. 

5. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). 
6. Press godt langs rullen, den skal være stram, men klem med moderat styrke slik at avokadoen ikke blir mos.
7. Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. 
8. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt.

Tada! 

Da er det bare å bruke en skarp kniv og kutte denne herlige laksemakien i 8 like store biter. 

Serveres med soyasaus, wasabi og ingefær 🙂 

Sjekk også andre japanske oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • For fremgangsmåte til risen, sjekk ut tempura maki oppskriften her!
  • Du kan også tilsette angre ingredienser som vårløk, agurk eller chilimajones om du ønsker.

Håper dere likte denne enkle oppskriften, og ønsker dere en riktig god helg 🙂 
TuTu
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*