Lumpia – Verdens Enkleste Vårruller


Også kalt flillipinske Lumpia. Disse vårrullene er super enkle å lage, og mindre tidskrevende enn f.eks. vietnamesiske vårruller. Jeg elsker å rulle Lumpia´ne tynne og lange for å gi dem en ekstra crunch. Med få ingredienser kan du enkelt få til disse herlighetene, og jeg anbefaler virkelige å prøve deg på disse Lumpiane dersom du har lyst på enkle, men utrolig smakfulle vårruller.  

ingredienser til 30 lumpia

 • 400 g svinekjøttdeig

 • 100 g vannkastanje i kanne

 • 75 g gulrot – ca. 1 medium stor gulrot

 • 25 g vårløk – 2-3 stk

 • ½ finhakket løk

 • 2 fed finhakket hvitløk

 • SMAKSTILSETNINGER
 • 2 ts soyasaus

 • 1 ts sukker

 • ¼ ts hvit pepper

 • ¼ ts salt

 • TILBEHØR
 • 15 lumpia wrapper delt i to (Merke Spring Home – str 30 sheets)

 • 1 egg

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE: 
Start med å hakke opp gulerot og vannkastansje i like små terninger. Deretter finhakker du gulløk, hvitløk og helt til slutt hakk vårløken i små ringer. Legg all grønnsaken sammen med kjøttdeigen i en bolle.

Bland sammen alle ingrediensene så du får en fin og kombinert blanding, jeg bruker hansker og klemmer grønnsakene inn i kjøttet. Tilsett deretter alle kryddrene og gi blandingen en siste miks, før du legger den i kjøleskapet til marinering i minst 30 minutter. 

HVORDAN RULLER VI:
Nå kommer den beste delen (ved siden av å spise disse herlighetene) – selve utformingen av Lumpia´ne. 

 1. Legg ca. 1,5 ss av fyllet på Lumpia papiret. Bruk en skje og spre fyllet jevnt og tynt ut som på bildet over.
 2. Rull rullen over en gang, og klem arket godt under fyllet.
 3. Brett inn “armene” og pensle litt egg på toppen av arket.
 4. Rulle hele veien over. 

Voila – enkelt ikke sant?!

STEKING:
Hell olje oppi en stekepanne eller en stor kjele. Sett på medium høy varme, og kjenn gjerne med par spisepinner om oljen er klar. Dette ser du ved at det bobler oppover spisepinnen dersom oljen er varm nok. Legg så mange Lumpia som du klarer å få kontroll på, husk at det er greit med litt plass slik at du kan rulle dem rundt. 

Stekes i ca. 10 minutter, eller til de er gyllenbrune!

Serveres med enten sweet chili saus eller bland sammen 1 ss soyasaus og 1/2 ts riseddik. Jeg pleier å spise med begge for å variere på smaken 🙂 

TIPS:

 • Fyllet kan lages en dag før og oppbevares i kjøleskapet
 • Du kan også lage tykkere og kortere lumpia dersom du foretrekker mer kjøttfyll
 • Både fyllet og ferdigrullet Lumpia kan fryses ned 
 • Ønsker du et enda raskere og enklere alternativ på Lumpia, sjekk gjerne min nyeste versjon her!
 • Ta også en titt her for andre vårruller oppskrifter på bloggen 🙂

Håper dere likte oppskriften og vil teste disse Lumpia´ne! Følg meg gjerne også på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊