Lumpia – Verdens Enkleste Vårruller


Også kalt flillipinske Lumpia. Disse vårrullene er super enkle å lage, og mindre tidskrevende enn f.eks. vietnamesiske vårruller. Jeg elsker å rulle Lumpia´ne tynne og lange for å gi dem en ekstra crunch. Med få ingredienser kan du enkelt få til disse herlighetene, og jeg anbefaler virkelige å prøve deg på disse Lumpiane dersom du har lyst på enkle, men utrolig smakfulle vårruller.  

ingredienser til 30 lumpia

  • 400 g svinekjøttdeig

  • 100 g vannkastanje i kanne

  • 75 g gulrot – ca. 1 medium stor gulrot

  • 25 g vårløk – 2-3 stk

  • ½ finhakket løk

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • ¼ ts hvit pepper

  • ¼ ts salt

  • TILBEHØR
  • 15 lumpia wrapper delt i to (Merke Spring Home – str 30 sheets)

  • 1 egg

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE: 
Start med å hakke opp gulerot og vannkastansje i like små terninger. Deretter finhakker du gulløk, hvitløk og helt til slutt hakk vårløken i små ringer. Legg all grønnsaken sammen med kjøttdeigen i en bolle.

Bland sammen alle ingrediensene så du får en fin og kombinert blanding, jeg bruker hansker og klemmer grønnsakene inn i kjøttet. Tilsett deretter alle kryddrene og gi blandingen en siste miks, før du legger den i kjøleskapet til marinering i minst 30 minutter. 

HVORDAN RULLER VI:
Nå kommer den beste delen (ved siden av å spise disse herlighetene) – selve utformingen av Lumpia´ne. 

  1. Legg ca. 1,5 ss av fyllet på Lumpia papiret. Bruk en skje og spre fyllet jevnt og tynt ut som på bildet over.
  2. Rull rullen over en gang, og klem arket godt under fyllet.
  3. Brett inn “armene” og pensle litt egg på toppen av arket.
  4. Rulle hele veien over. 

Voila – enkelt ikke sant?!

STEKING:
Hell olje oppi en stekepanne eller en stor kjele. Sett på medium høy varme, og kjenn gjerne med par spisepinner om oljen er klar. Dette ser du ved at det bobler oppover spisepinnen dersom oljen er varm nok. Legg så mange Lumpia som du klarer å få kontroll på, husk at det er greit med litt plass slik at du kan rulle dem rundt. 

Stekes i ca. 10 minutter, eller til de er gyllenbrune!

Serveres med enten sweet chili saus eller bland sammen 1 ss soyasaus og 1/2 ts riseddik. Jeg pleier å spise med begge for å variere på smaken 🙂 

TIPS:

  • Fyllet kan lages en dag før og oppbevares i kjøleskapet
  • Du kan også lage tykkere og kortere lumpia dersom du foretrekker mer kjøttfyll
  • Både fyllet og ferdigrullet Lumpia kan fryses ned 
  • Ønsker du et enda raskere og enklere alternativ på Lumpia, sjekk gjerne min nyeste versjon her!
  • Ta også en titt her for andre vårruller oppskrifter på bloggen 🙂

Håper dere likte oppskriften og vil teste disse Lumpia´ne! Følg meg gjerne også på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer 🙂
Klem TuTu

14 Comments

  1. Elena Stokka

    Hei,

    Jeg ser du ikke steker fyllet før du ruller vårrullene. Vil fyllet bli stekt/kokt når vårrullene frityrkokes? Ser i mange andre oppskrifter at fyllet stekes først, så jeg ble litt usikker.

    • Hei,

      Vi kan kun svare for våre oppskrifter og hvordan autentiske vårruller lages. Her steker vi ikke fyllet først, og ville ikke ha delt en oppskrift med slik metode hvis det ikke fungerer 🙂

  2. Pepper Beef med ris ble en slager. Restaurantkvalitet!

  3. Lagde disse i dag, nydelig! Men en med agurk 8g en med mango i stedet for avokado. Ble helt nydelig!

  4. Hei. Nå har jeg prøvd de i kylling og biff og det er sååå godt .??? Anbefales ??

  5. Venche Bauge

    Hei,,
    Takk for flotte oppskrifter…Du bruker Cornsyrup i endel oppskrifter…kan man erstatte den med vanlig sirup?

    • Heisann, og tusen takk 🙂 Jeg har ikke prøvd med vanlig sirup før, men fått tilbakemelding fra flere som har erstattet med glukose og det har gått fint. Ellers finner du corn sirup fra asiatiske matbutikker og Normal 🙂

  6. Aina Johansen

    Hei, kan man steke disse i ovnen i stedet for i olje i pannen?

  7. Gleder meg til å prøve disse i helgen! Deler du “lefsene” i to? Hvis du har en god oppskrift på pancit, er det en av mine favorittretter som jeg alltid fikk hos min filippinske venninne som liten. Hadde elsket hvis du hadde en god oppskrift på det ?

    • Så hyggelig å høre at du skal lage disse i helgen! Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan resultatet blir <3 Jeg deler arkene i to sånn som det står i ingrediens listen 🙂 Så til ca.30 lumpia trenger du ca. 15 ark. Skal notere meg pancit ned i ønskelisten. Ha en riktig fin helg 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*