Kylling Grillspyd Med Honning-og Hvitløkssaus og Asiatisk Rødkålssalat

Tusen takk utrolig hyggelige tilbakemeldinger jeg fikk for lansering av denne nye bloggen i går! Dere er gode <3

Det er høysesong for grillmat, og mange av dere har etterspurt enkle grillspyd med asiatisk salat til. I dag deler jeg derfor disse saftige kylling grillspydene med honning-og hvitløkssaus. Sammen med den friske rødkålssalaten, tror jeg det fargerike middagsbordet kommer til å vekke et smil hos mange 🙂

Ingredienser til ca. 10 spyd

  • 2 kyllingbryst

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss honning

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 – 1 ts gurkemeie

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • HONNING-OG HVITLØKSSAUS
  • 3 ss soyasaus

  • 4 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss kyllingbuljong

  • 1 ss riseddik

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 4 ss vann

  • 1,5 ts potetmel

  • RØDKÅLSSALAT
  • 200 g rødkål

  • 4 ss riseddik

  • 3 ss sukker

  • 2 ss fiskesaus

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
Start med å lage rødkålssalaten ved å kutte rødkål i tynne strimler, og bland den med riseddik, sukker, fiskesaus og salt. Bland salaten jevnlig (les tips).

Videre kan du dele hver kyllingfilet i ca. 4-5 strimler. Bland deretter soyasaus, oystersaus, honning, sesamolje, pepper, hvitløkspulver og gurkemeie i en bolle. Legg kyllingen oppi og la den marineres i minst 30 minutter.

I mellomtiden kan du lage sausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra vann og potetmel. Ha på høy varme og la sausen koke i 1 minutt. Rør sammen vann og potetmel i en bolle, og senk varmen ned til lav. Visp inn stivelsen og trekk varmen av med en gang du får ønsket konsistens. Jeg fortrekker en litt sticky saus, og lot min stå i ca.1 minutt.

Deretter trer du kjøttet i grillspyd, også er det bare å legge de på grillen 🙂 Du kan også fint steke disse med en stekepanne!

Disse er også gode med f.eks. ris, og friske grønnsaker eller urter. Jeg elsker å dyppe f.eks. gulrøtter, agurk eller paprika i denne herlige sausen 🙂

TIPS:

  • Jeg liker å lage salaten dagen før, eller minst 3 timer før, slik at kålen rekker å trekke i seg alle smakstilsetningene. Dersom du har dårlig tid, kan du smake til med litt ekstra av hver ingrediens for å få frem smakene raskere.
  • Gurkemeie er tilsatt for ekstra aroma og frisk farge. Dersom du ikke foretrekker dette, er det bare å utelate ingrediensen.
  • Ta også en titt på andre oppskrifter med kylling her, og grillspyd her 🙂

Håper dere vil teste disse herlige spydene! Skulle dere ha noen spørsmål, er det bare å kommentere under her 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*