Koreansk syltet løk er en populær siderett som passer til så mangt. Du kan f.eks. servere det til koreansk bbq, som en siderett ved siden av ris og nuddler, eller til den mest vanlige varianten som er med Haemun panjeon (seafood pancake). Nå kan du se hvor enkelt det er å lage denne sideretten.

<strong>Ingredienser: </strong>
100 g sukker
2,50 dl soyasaus
2 dl vann
1,25 dl hvit eddik
½ Lime
2 gulløk
FREMGANGSMÅTE:
Start med å koke opp sukker, soyasaus, vann og og eddik på høy varme. Rør helt til sukkeret er oppløst og la det koke i ca. 3 minutter før du skrur av varmen.
Klem inn lime saften før du setter blandingen til side. Vent ca. 20 minutter til den blir avkjølt.



I mellomtiden kan du kutte opp løken i ca. 2×2 cm. Legg alt løken oppi en lufttett krukke. Når blandingen er avkjølt, heller du alt over i krukken sammen med løken og setter den i kjøleskapet.



Den skal være klar til servering etter ca. 2 timer, men best om du klarer å vente minst 12 timer slik at sausen trekker seg godt inn i løken.



I morgen lager jeg Seafood pancake som går helt perfekt disse syltet løkene. Håper dere vil klikke dere inn for å se 🙂
Passer perfekt sammen med koreanske pannekaker som du finner oppskriften på her og her 🙂
TIPS:
- Lag gjerne denne sideretten senest kvelden før du ønsker å servere
- Denne kan ligge i kjøleskapet i ca. 1 mnd.
Ha fortsatt en riktig fin kveld,
Klem TuTu