Kongekrabbe Maki med Chilimajones

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-a263375c-fd0a-4637-ab25-0f5026307ccd.jpeg

En av mine favoritt maki er denne varianten med søt kongekrabbekjøtt, spicy chilimasjones, kremet avokado og sprø takuan. Denne makien er utrolig frisk i smak og alle de ulike konsistensene gjør denne sushi-retten enda mer spennende 🙂 Dersom du ønsker å ta en titt på mine tidligere sushi-oppskrifter, har jeg lagt til link nederst av innlegget. 

ingredienser til 3 maki

  • 2 kongekrabbebein 

  • 3 ss chilimasjones (2 ss majones + 1 ss sriracha)

  • 1/2 avokado

  • 9 skive takuan (gul syltet radish)

  • 3 nori ark

  • Sesamfrø

  • SUSHI RIS
  • 300 g kokt sushi ris (ca. 150 g ukokt ris)

  • 1,5 dl vann

  • ½ ss sake

  • 1 ½ ss sushi eddik

  • 1 ss sukker

  • ½ ts salt


FREMGANGSMÅTE:
Rens risen og kok den sammen med ca. 1,5 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller en stor skje for å vende eddik blandingen oppi. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du moser riskornet. Sett til side mens du forbereder kongekrabben. 

Her kan du enten dampe eller koke kongekrabbene. Ta deretter ut kjøttet fra skallet og bland den med chilimasjones. 

HVORDAN RULLER VI?
PS! Sjekk instagram høydepunkter for video!

1. Start med å spre 1/3 av sushi risen på et nori ark. La ca. 4 cm av nori arket være uten ris. Strø på litt sesamfrø og snu arket over, risen vendt ned mot brettet. 
2. Brett den delen av nori arket som ikke er dekket med ris oppover, og legg på 2 skiver avocado og 3 skriver med takuan. 
3. Ha deretter et jevnt lag med kongekrabbe på avokadoen. Legg deretter tommelene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). 
4. Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 

Deles opp i 8-10 like store biter. Toppes gjerne med litt tobiko egg og server med soyasaus, ingefær og wasabi 🙂 

TIPS:

  • Chilimasjones kan kjøpes ferdiglaget på flaske med samme merke som sriracha.
  • Takuan (gul syltet radish) fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bytte den ut med f.eks. agurk eller mango.
  • Foretrekker du ikke kongekrabbe, kan du også bruke imitert crab sticks, eller ta en titt på andre sushi oppskrifter jeg har lagt ut her: 
  • For andre sushi oppskrifter, sjekk samlingen her 🙂

Håper dere vil teste denne nydelige kongekrabbe makien, og ta gjerne en titt på instagram dersom dere ønsker video 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*