Nudler er noe som spises mye av i Asia, og i dag ønsker jeg å dele en av mine store favoritter med dere – koreansk Japchae. Hovedingrediensen i retten er koreanske glassnudler som er laget av søtpotet stivelse. Dette gir retten en unik konsistens og smak. Med andre fargerike ingredienser er Japchae alltid en super populær rett å bringe med seg på familie middager eller selskaper, og jeg håper du har lyst til å teste den ut 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
400 g tørket japchae nudler
400 g bok choy
250 g svineribbe
1 gul paprika
2 gulerøtter
12 shitake sopp
1 ½ kinesisk hvitløk
- SMAKSTILSETNINGER
6 ss oyster saus
6 ss soyasays
1 ss sesamolje
2 ts sukker
1 ts pepper
1 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
Kutt alle grønnakene i strimler, kjøttet i ønsket str og finhakk hvitløken.
1. Start med å koke glassnudelen, koketiden kan variere ut i fra tykkelse og merke, min tok ca.10 minutter før den ble al dente. Hel over i en sil, tilsett stekeolje i kasserollen og fres opp ½ hvitløk. Ha deretter i glassnudelen, 3 ss av oystersaus, 4 ss av soyasaus og 1 ½ ts av sukkeret og bland godt. Smak til og hell over i en bolle eller fat.
2. Tilsett stekeolje og stek ½ hvitløk sammen med kjøttet. Tilsett ½ ts pepper, ½ ts salt og stek til kjøttet er gjennomstekt og fått en fin farge. Hell over i samme bolle som glassnudelen.
3. Stek shitake soppen med litt olje, tilsett 1 ss oyster saus, 1 ss soyasaus og resten av sukkeret og pepperet. Dette tar kun par minutter til du ser sausene er trukket inn i soppen. Hell over sammen med kjøttet og nudelen.
4. Ha oppi litt olje og fres opp resten av hvitløken. Ha oppi bok choy når hvitløkenhar fått en gyllen farge. Tilsette det resterende av oystersaus og soyasaus og stek til bok choyen akkurat er ferdig stekt. Hell over sammen med resten av ingrediensene.
5. og 6. Stek paprika og gulerøtter hver for seg med litt olje og ¼ ts salt i hver ingrediens og hell over sammen med resten.
Tilsett sesamoljen og bruk f.eks. spisepinner eller hansker og bland alle ingrediensene godt sammen.
Dryss gjerne over med litt sesamfrø og da er retten endelig klar til å bare nyte 🙂
TIPS:
- Kan også bruke andre proteiner som biff, kylling eller andre deler av svin
- Ikke kok nudelen for lenge ettersom den skal stekes etter kokingen
- Pass også på at du bruker en non-stick kasserolle under steking av glassnudelen. Den inneholder mye stivelse og sitter lett fast i bunnen.
- Japchae er like god kald, og derfor en kjempe populær rett å ha til forskjellige selskaper.
- Jeg har også laget en versjon med marinert biff som du finner her.
Håper dere likte oppskriften – følg meg gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer 🙂
Ha en strålende dag videre,
TuTu