Japansk Rullekake Med Krem Og Jordbær

Min første oppskrift som fikk plass på Godt Magasinet 🙂 Send meg gjerne din versjon av denne på @alt_asiatisk på Instagram om du tester!

Denne minner meg så mye om barndommen, der pappa nesten ukentlig kjøpte ferdiglagde rullekaker med kokostrø rundt og bringebærsyltetøy inni. Merkelig nok tok jeg alltid en bit selv om rullekaker aldri har vært min store favoritt. Etter en herlig smaksopplevelse ved et japansk bakeri i Hong Kong, endret min rulle-kake oppfatning totalt. Jeg husker fortsatt den magiske vanilje duften hver gang vi passerte bakeriet, og spesielt disse sky-lette rullekakene. Det var et hav av ulike bunn, fyll og varianter, men favoritten var de som var fylt med frukt. I dag deler jeg derfor storfavoritten her hjemme; Japansk rullekake, fylt med pisket krem og friske jordbær.

Denne tar rundt 30 min å lage, og helt perfekt om du ønsker noe super rask og godt 🙂 

ingredienser til 1 rullekake

  • FOR BUNN
  • 4 eggeplommer

  • 25 g sukker

  • 3 ss melk

  • 2 ½ ss matolje

  • 3 ss maisenna

  • 30 g mel

  • 1 ts vaniljesukker

  • MARENGS
  • 4 eggehviter

  • ½ ts cream of tartar

  • 75 g sukker

  • FYLL
  • 2 dl kremfløte

  • 1 ts sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 7-8 jordbær

FREMGANGSMÅTE
PS! For step-by-step video, sjekk gjerne @alt_asiatisk på Instagram høydepunkter!

Forvarm ovnen på under og over varme på 175 grader. 

1. Visp sammen eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter melk og matolje, og visp til du ser luftbobler på toppen.
2. Bland maisenna, vaniljesukker og mel i en bolle. Sikt dette inn i røren.
3. Visp til du får en jevn og glatt røre. Sett til side mens du pisker eggehviter. Ha eggehviter i en bolle, og pisk til det begynner å skumme seg. Tilsett cream of tartar og pisk i 1 minutt. Deretter har du oppi 1 ss sukker av gangen, og pisker på medium høy hastighet(jeg bruker håndmikser) til marengsen blir akkurat så stiv at den ikke renner ut ut når du snur bollen opp ned.  
4. Vend forsiktig inn 1/3 av marengsen i røren av gangen. Til du får en glatt og jevn røre. 

Dekk en langpanne med bakepapir, hell røren over og spre den godt ut. Bank brettet ned på benken et par ganger for å sprekke alle luftbobler. Deretter inn i ovnen i ca. 12 – 15 min. 

Kaken tar ikke lang tid å avkjøle etter den er ute av ovnen. Så i mellomtiden kan du kutte jordbær i små terninger, og piske kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker. 

Når kaken er ute av ovnen, legger du et rent håndkle over kaken, deretter en rist over håndkleet, og snur kaken opp ned. Fjern bakepapiret forsiktig. Det tar maks 5 minutter til kaken er helt kald, siden den er såpass tynn. 

HVORDAN RULLER VI?

1. Fjern ristet under kaken, den skal fortsatt ligge over et håndkle. 
2. Spre pisket krem jevnt utover hele kaken. 
3. Legg på et jevnt lag med jordbær. 
4. Snu kaken, slik at du ruller nedover den lengste siden. Rull hele veien ned. Prøv å rulle den stram og jevnt som mulig, men pass på at du ikke klemmer ut kremen på sidene..

Pakk kaken sammen med plastfolie. Den er veldig myk, så vær litt forsiktig når du gjør dette. Kaken burde stå i kjøleskapet i minst 45 minutter slik at den er fast når vi deler den opp. Dersom du heller ikke klarer å holde deg, pleier jeg å kutte av kantene og smake på kaken først 🙂 

Dryss gjerne med litt melis over kaken før servering. Denne er så lett og luftig at du nesten ikke klarer å slutte å spise 🙂 

Ta også en titt på andre japanske oppskrifter her!

TIPS: 

  • Cream of tartar er til å stabilisere eggehvite, og kan kjøpes fra blant annet apoteket. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med 1-2 ts sitron saft.
  • Du kan godt lage kaken kvelden før, også dele den opp rett før servering.
  • Kaken kan også fylles med andre frukt, som kiwi, mango, bringebær, pasjonsfrukt osv som denne.
  • Kaken kan oppbevares opptil ca. 2 dager i kjøleskapet, men jeg tror du kommer til å spise den opp før det 🙂

Ønsker dere en riktig fin dag, og husk å sjekke Instagram for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*