God fredag fineste lesere!
Tenk at denne oppskriften blir min oppskrift nr.100 allerede? Jeg startet for omtrent tre måneder siden, og det har virkelig vært en glede å kunne dele autentiske, asiatiske matoppskrifter med dere nesten hver eneste dag 🙂 Jeg er utrolig takknemlig for alle hyggelige tilbakemeldinger på sosiale medier, og jeg hadde aldri trodd å kunne nå nesten 2000 følgere på så kort tid.
Tusen, tusen hjertelig takk til alle dere som er med meg på denne reisen 🙂 Derfor vil jeg bruke denne anledningen til å feire med en fantastisk japansk rullekake med deilig krem og ferske frukt. Denne er min personlige favoritt, og det skal mye til for å finne en lettere og luftigere bunn! Jeg har delt denne en gang tidligere med jordbær og fersk krem. Visste dere at kaken ble delt av VG og Godt.no i deres helgemagasin? 🙂
ingredienser for 1 rullekake
- FOR BUNN
4 eggeplommer
25 g sukker
3 ss melk
2 ½ ss matolje
3 ss maisenna
30 g mel
1 ts vaniljesukker
- MARENGS
4 eggehviter
½ ts cream of tartar (les tips)
75 g sukker
- FYLL
2 dl kremfløte
1 ts sukker
1 ts vaniljesukker
5 jordbær
1 kiwi
1/2 søt mango (pakistansk mango)
FREMGANGSMÅTE
PS! for video, sjekk høydepunkter på instagram:
Forvarm ovnen på under og over varme på 175 grader.
- Visp sammen eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter melk og matolje, og visp til du ser luftbobler på toppen.
- Bland maizena, vaniljesukker og mel i en bolle. Sikt dette inn i røren.
- Visp til du får en jevn og glatt røre. Sett til side mens du pisker eggehviter. Ha eggehviter i en bolle, og pisk til det begynner å skumme seg. Tilsett cream of tartar og pisk i 1 minutt. Deretter har du oppi 1 ss sukker av gangen, og pisker på medium høy hastighet(jeg bruker håndmikser) til marengsen blir akkurat så stiv at den ikke renner ut ut når du snur bollen opp ned.
- Vend forsiktig inn 1/3 av marengsen i røren av gangen. Til du får en glatt og jevn røre. Dekk en stor langpanne med bakepapir. Hell røren jevnt utover langpannen og stekes midt i ovnen i ca. 12-15 min.
I mellomtiden kan du piske krem med vaniljesukker og sukker, og kutte frukt i små terninger. Når du tar ut kaken fra ovnen, legg et rent håndkle og rist over, og snu kaken opp ned. Fjern bakepapiret. Siden bunnen er såpass tynn, vil den ta maks 5 minutter å kjøle seg ned.
- Fjern ristet under kaken og snu kaken forsiktig over igjen. Slik at den siden som hadde bakepapir over seg, skal nå peke ned mot håndkleet. La den lengste delen av kaken peke forover.
- Spre pisket krem jevnt utover hele kaken, men la ca. 2-3 cm av kanten lengst unna deg være uten krem.
- Legg på et jevnt lag med jordbær, mango og kiwi.
- Rull kaken nedover den lengste siden. Prøv å rulle den stram og jevnt som mulig, men pass på at du ikke klemmer ut kremen på sidene.
Pakk kaken sammen med plastfolie. Den er veldig myk, så vær litt forsiktig når du gjør dette. Kaken burde stå i kjøleskapet i minst 45 minutter slik at den er fast når vi deler den opp. Dersom du heller ikke klarer å holde deg, pleier jeg å kutte av kantene og smake på kaken først 🙂
Etter 45 minutter, deler du kaken i passe store skiver! Og da er det bare å nyte disse friske og luftige rullekakene 🙂
Ta gjerne en titt på andre søtsaker her.
TIPS:
- Cream of tartar brukes for å stabilisere eggehvite og kan kjøpes fra f.eks. apoteket. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med 1-2 ts sitron saft.
- Du kan godt lage kaken kvelden før, også dele den opp rett før servering.
- Kaken kan oppbevares opptil 2-3 dager i kjøleskapet, men jeg tror du kommer til å spise den opp før det 🙂
- Du kan fint fylle de med kun en type frukt eller andre typer om du ønsker. Oppskriften på min første rullekake med kun jordbær finner dere her!
- For fremgangsmåte med video, sjekk høydepunkter på instagram.
Håper dere vil teste favorittkaken min, og samtidig følge meg videre på mine kanaler 🙂
Klem TuTu