Japansk Omurice

God lørdag fine lesere 🙂

I dag vil jeg dele en nydelig japansk stekt ris med dere. Denne stekt risen er pakket inn i en tynn omelett, og er kanskje litt annerledes enn de vi ellers er vant til. Jeg elsker den smaksrike risen og den saftige kyllingen. Denne stekte risen inneholder ingen sukker, og lages på kun 20 minutter 🙂

Ingredienser for 2 – 3 porsjoner

  • Ris for 2-3 porsjoner

  • 2 beinfrie kyllinglår i terninger

  • 150 g frosne erter

  • 4 sjampinjonger i skiver

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/2 hakket løk

  • 2 ss ketchup

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss oyster saus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • Matolje til steking

  • OMELETT PER POSJON
  • 2 egg

  • 3 ss melk

  • 1/4 ts salt

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE

1. Varm opp pannen på medium høy varme, og fres løk og hvitløk til de blir gyllenbrune. Tilsett kyllinglår, salt og pepper. Når kyllingen er gjennomstekt, tilsetter du frosne erter, gulrøtter og sopp, og stek i ca. 2 minutter til.
2. Tilsett kokt ris, ketchup, soyasaus, oystersaus og sesamolje. Bland alle ingrediensene godt sammen. Stek i ca. 5 minutter til, og løft pannen av platen. 
3. Varm en nonstick panne på medium høy varme. Spre et tynt og jevnt lag med matolje på pannen. Bland deretter sammen egg, melk og salt (her lager vi en porsjon av gangen). Når pannen er varm, tilsetter du eggeblandingen. Når egget er ca. 80 % stekt, skrur du av varmen. Legg på ca. 1 porsjon med stekt ris som på bildet. 
4. Brett kantene opp over risen, slik at du pakker den inn. Du kan også ha mindre ris oppå omeletten enn det jeg har. Legg omuricen forsiktig over på en tallerken. 

Server gjerne med litt salat ved siden av. Denne her er ordentlig comfort-food for meg 🙂

TIPS:

  • Dersom du ikke ønsker å lage omelett-lokket, kan du også lage vanlig stekt ris med egget direkte blandet oppi risen.
  • Du kan også bruke andre proteiner som tofu, biff, laks osv.

Det er meldt glimrende vær i helgen, og håper dere alle nyter det fine sommerværet 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*