Japansk Kylling Curry

Selvom det endelig er blitt juli, virker det ikke som graderstokken er med oss helt enda. Da jeg var liten lagde mamma alltid curry slik at vi skulle holde oss varme i kalde dager. Så for meg er det lite som slår en varm bolle med curry og ris når det regner ute. I dag deler jeg derfor en av mine curry favoritter med dere som tar kun 30 minutter å lage: Japansk kylling curry med poteter og gulrøtter 🙂 

ingredienser for 4 porsjoner

 • 3 beinfrie kyllinglår

 • 3 poteter

 • 2 gulrøtter

 • 1 hakket gulløk

 • 7 dl vann

 • 1/2 pakke Golden Curry

 • 25 g smør 

 • ¼ ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! for video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram!

Start med å kutte poteter og gulrøtter i store terninger og tykke skiver. Det lønner seg å ikke kutte dem for små, slik at de ikke smuldrer seg opp i curryen. Del også kyllingen opp i passe store terninger. 

 • Smelt smøret på medium høy varme og tilsett hakket gulløk. Fres til løken får en gyllenbrunfarge, og ha oppi kyllingen. Stek i ca. 3-4 minutter til kyllingen får farge på yttersiden. 
 • Tilsett poteter og gulrøtter og stek alle ingrediensene sammen i ca 2 minutter til. Ha oppi vann og 1/2 currypakke fra Golden Curry (4 terninger). Rør i noen minutter slik at terningene løsner seg opp. Ta på lokk, senk varmen ned til medium og la den koke i 7-10 minutter.
 • Etter 10 minutter tar du av lokket, tilsetter salt og blander opp curryen. Sørg for at curry terningene vi puttet oppi har løst seg helt opp. Dersom den ikke har det, kan du ta en skje og presse resterende klumper inn mot kjelen eller øsen for å løse den opp. 
 • Ta på lokket igjen og la curry´n koke i ca 4-5 minutter til på medium høy varme. Da vil sausen tykne seg litt mer og er klar for servering.  

Server gjerne med nykokt ris ved siden av. Dette er ordentlig comfort-food i regnværet 🙂

TIPS:

 • Ønsker du en litt søtere smak, kan du f.eks. ha i litt sukker eller honning.
 • Du kan f.eks. lage curryen kvelden før, slik at den er klar til dagen etter.
 • Her hjemme foretrekker vi denne gullpakken fra Golden Curry som er mild og søt. Dersom du ønsker noe sterkere kan du kjøpe den grønne (medium) eller svarte pakken (hot). Kjøpes fra asiatiske dagligvare butikker.

Håper dere får en riktig fin start på uken, og skulle dere ønske andre japanske retter, finner dere samlingen her eller bare å søke på det dere leter etter i søkefeltet under menyen 🙂
Klem TuTu

4 Comments

 1. Hei, hvor kan man kjøpe Golden Curry?

 2. Mener du en halv pakke som i 2 terninger eller halv pakke som halvparten av 8 terninger som man kjøper, altså 4?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*