Jeg fikk så utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger da jeg la ut kinesiske dumpling i forrige uke. Denne gangen vil jeg dele Japanske Gyoza med svinekjøtt med dere. Saftig kjøttfyll, pakket inn med chewy gyoza wrapping sammen med en super crispy bunn – det kaller jeg en perfekt trio 🙂 Denne retten får du på rundt 1,5 time – der 30 min går til marinering.
ingredienser for ca.24 gyoza
200 g svinekjøttdeig
100 g hakket hodekål
50 g hakket gulløk
25 g hakket garlic chive (ca. 4 stk)
1 fed hakket hvitløk
½ ts revet ingefær
- SMAKSTILSETNINGER
1 ½ ss potetmel
1 ss soyasaus
2 ts oystersaus
2 ts sesamolje
1 ½ ts sukker
1 ts sake (risvin)
½ ts asiatisk svinebuljong
¼ ts pepper
- TILBEHØR
Ca. 24 gyoza wrapping
Vann
Matolje til steking
1 ss sesamolje
1- 1,5 dl kokende vann
FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, sjekk gjerne instagram!
Start med å kombinere svinekjøttdeig sammen med alle smakstilsetninger sammen i en bolle. Bruk hansker og miks rundt i sirkel bevegelser. Dette gir kjøttet en litt chewy konsistens.
Deretter har du oppi resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen, og settes i kjøleskapet i minst 30 min.
HVORDAN WRAPPER VI?
Legg et gyoza ark på håndflaten din. Ha ca. 1,5 ts med fyll i midten av arket. Ta tak i arket som ligger nærmest deg (den øverste) og lag et og et brett bortover mens du “limer” hver brett på det bakerste arket. Du bretter altså kun det ene arket, og den andre skal være rett. Her lagde jeg fire brett på hver, men du kan fint lage flere. Anbefales å se video på høydepunkter på min instagram 🙂 Strø et brett med mel og legg ferdig wrappet gyoza oppå.
STEKING:
1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1 ss matolje. Legg ca. halvparten av gyoza inn av gangen.
2. Stek til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
3. Hell inn mellom 1 – 1,5 dl kokende vann. Avhengig av hvor stor din stekepanne er. Vannet bør dekke 1 cm av gyoza´n. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og stek i ca. 7-8 minutter, eller til vannet er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis.
4. Ta av lokket når pannen er tom for vann. Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til. Bunnen skal være gyllenbrun og crispy som på bildet nr. 2.
Da er det bare å nyte disse herlige dumplingsene. De er akkurat passe i smak og jeg kan knaske på disse non stop. Server gjerne med soyasaus dipp hvis du foretrekker det. Jeg blandet 1 ts soysaus, ½ ts riseddik og litt chiliolje sammen.
Itadakimasu 🙂
TIPS:
- Bruk gjerne japansk soyasaus. Dette finner du også i vanlig dagligvare butikker. Ofte ved etnisk avdeling. Her kjøpte jeg også sake.
- Asiatisk buljong finner du i asiatiske matbutikker.
- Du kan gjerne lage fyllet kvelden før, så wrappe og steke før servering.
- Dersom du ser etter andre dumplings oppskrifter, kan du enkelt søke opp “dumplings” i søkefeltet 🙂
For andre dumplings oppskrifter, ta en titt her, og her for andre japanske retter 🙂
Håper disse nydelige gyoza´ene faller i smak hos dere!
Klem TuTu