Japanese Summer Udon

God fredag alle sammen 🙂 

Er det flere av dere som har skoleferie/sommerferie fra og med i dag? På Alt Asiatisk fortsetter jeg å legge ut oppskrifter hele sommeren, så jeg håper dere vil følge med 🙂 

I dag skinner solen ute hos oss, og jeg har derfor lyst til å dele en perfekt sommerrett for dere. Denne retten er superenkel å lage, og det eneste du trenger å forberede på forhånd er “Mentsuyu” som er en kraft laget med soyasaus, sake, mirin, bonito flakes og kombu (sistnevnte fant jeg ikke i butikken). Dersom du ønsker en helt vegetarrett, kan du lage kraften uten bonito flakes. Her får du en cold-udon suppe med chilibambus, bløtkokt egg og andre godsaker 🙂 

ingredienser for 4 porsjoner

  • 125 ml soyasaus

  • 145 ml mirin

  • 50 ml sake

  • 15 g bonito flakes

  • *Iskaldt vann til etterblanding*

  • TILBEHØR
  • Udon til 4 porsjoner 

  • 4 kokt egg

  • 2 bokser bambus (1 ss matolje, 1 ts sukker, 1 ts sesamolje, 1/4 ts salt, 1 ts chiliolje)

  • 1 tomat

  • 1/2 agurk

  • Nori 

  • Sesamfrø

  • Vårløk

FREMGANGSMÅTE:
Start med å koke kraften ved å ha sake i en kjele på medium høy varme. La den koke i ca. 45 sekunder, og senk varmen ned til medium eller lav. Tilsett soyasaus, mirin og bonitoflakes, og la kraften puttre i 5 minutter. Avkjøl kraften helt før bruk. 

Det er viktig at alle elementer i denne retten er kald. Pass derfor på å skylde udon rikelig med kaldt vann etter at du har kokt den. Med bambus, varmer du opp en kjele med matolje, og steker bambusen med sukker, sesamolje, salt og chiliolje i ca. 2-3 minutter). 

Legg udon, agurk, egg, nori, bambus og tomater på en tallerken eller i en bolle. Bland 2 dl av den nedkjølte kraften med ca. 6 dl iskaldt vann. Og hell 2 dl av den utblandet kraften i hver tallerken. Topp med litt sesamfrø og hakket vårløk. 

Her har dere en perfekt sommernudel for det deilige sommerværet 🙂 

TIPS:

  • Bonito flakes, mirin og sake kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte sammen med soyasaus kan også kjøpes på Kiwi eller Meny.
  • Dersom du ønkser retten helt vegetar versjon, kan du fint utelate bonito flakes når du koker kraften.
  • Denne kraften kan brukes i andre retter som varm udon, ramen, dipping noodles, soba og mye mer. Den kan lages mange dager i forveien, og oppbevares i kjøleskapet til bruk.

Ønsker alle dere en riktig god helg, og følg meg gjerne på instagram og facebook for daglige oppdateringer og andre ting jeg deler 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*